Har ni också problem med TimeCapsule?

Tråden skapades och har fått 24 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har njutit av min TC i några dagar men nu är smekmånaden över och den har lite hyss för sig, kanske bara min inbillning men kollar gärna om någon annan har upplevt detta.

Den verkar ha lite problem att läsa hårddisken, vilket medför att TimeMachine på min burk tokhänger sig ibland, eller bara med jämna intervall hackar till (stjärnorna i bakgrunden) och man tappar kontroll, så återfår man den osv.

Jag backade upp tjejens macbook igår och det slutade med att vi gick och la oss mitt i, min 160gb gick rätt raskt för några dagar sedan, hennes 60gb tog timmar och åter timmar... nog för att första gången skall ta lite tid, men det gick djävlar i min låda inte fort, speciellt inte jämfört med större hårddisk två dagar tidigare...

Jag flyttade även en katalog från /xx/myfoo till /myfoo och det tog 3 timmar...Den var på 12gb, men det var flytt på en och samma partition. Min egen burk står just nu och "förbereder" att backa upp senaste timmens backup... den har stått i någon timme och förberett och det hela börjar bli lite löjligt, blir ju ett moment 22 till slut.

Imorse skulle jag kopiera 50 gb till TC och drog och släppte, varpå jag lämnade lägenheten... när jag kommer tillbaka många timmar senare har den kopierat 78 mb och därefter dött... trådlösa nätet dött, min dator som sitter med kabel också död... fläkten på TC gick på högvarv och den var stekhet.

Jag drog strömkabeln, stoppade i efter en stund och nu är allt som det skall vara igen. Får se om detta var en one-time-happening eller om det fortsätter.

Jag har även inte fått den att fatta att en portforward innebär att den skall öppna porten. Ingen av portarna jag konfat upp mot ipn internt är egentligen öppna... så vad sysslar den med?

Någon annan som upplevt detta?

// christian

  • Medlem
  • Jönköping
  • 2008-03-18 00:53

Hej CHristian!

Det där känns ju positivt! Har precis varit och handlat mig en TC jag med .. Jippiieee...

Idag så ville min maskin uppdatera Time Capsule.. Den hämtade filen började installera sig, men då inträffade ett fel.. Sedan dess kan jag inte "hitta" min Time Capsule...

Vad kan ha hänt? Vad skall jag göra?

Ett förtydligande.. Felmeddelandet löd "Enheten kunde inte hittas"

Nu har jag en gulblinkande Time Capsule och den går inte att hitta..
Vill verkligen inte "reset" eftersom den första kopieringen tog över tre dygn

J*vla skit maskin

Senast redigerat 2008-03-25 17:26
  • Medlem
  • Sollentuna
  • 2008-03-25 20:18
Ursprungligen av ru4real?:

Vill verkligen inte "reset" eftersom den första kopieringen tog över tre dygn

Tre (3) dygn över Gbit ethernet... Då har man mycket data, ska jag säga!

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-03-25 20:36
Ursprungligen av ru4real?:

Ett förtydligande.. Felmeddelandet löd "Enheten kunde inte hittas"

Nu har jag en gulblinkande Time Capsule och den går inte att hitta..
Vill verkligen inte "reset" eftersom den första kopieringen tog över tre dygn

J*vla skit maskin

Är du säker på att du kommer att förlora informationen på hårddisken då? Är det inte bara routerdelen som du resettar? Jag är rätt säker på att det bara är routerdelen. Det enda det står i manualen är ju "Important: If you hold the reset button for more than one second, you may lose your
network settings." De borde ju varna om att datan går förlorad om så vore fallet. Fast det kanske inte var det du menade?

Ursprungligen av ru4real?:

Ett förtydligande.. Felmeddelandet löd "Enheten kunde inte hittas"

Nu har jag en gulblinkande Time Capsule och den går inte att hitta..
Vill verkligen inte "reset" eftersom den första kopieringen tog över tre dygn

Reset borde gälla endast airport delens inställningar, så också som jag tolkar manualen för time capsule.

Jag kan inte tänka mej att någon vettig person skulle göra att reset knappen automatiskt formaterar hårdskivan.


Eller är det fel på Time Capsule

  • Medlem
  • International user
  • 2008-03-25 20:34

Det borde komma en uppdatering på TM och Air-Disk snart.
Verkar som om det är många som det inte funkar för.

Yes!!

Ok... Skönt.. Jag har gjort en reset, men min dator hittar ändå inte TC

Nu har jag gjort om proceduren 10 gånger minst. Jag reset'ar TC. Airport hittar TC. Jag gör inställningarna - den skall ansluta till befintligt nätverk etc.. - men.. när allt är klart så kommer det upp ett meddelande "Nu kan du stänga ner det här fönstret eller vänta på att enheten har startat om", men där går ngt snett.. för ingenting händer.

Vad kan vara fel?
Nu lyser lampan grönt på TC. Men den går inte att hitta

Jag har fortfarande problem med att den inte lägger backuper i respektive användares katalog utan alla hamnar i den publika delen, än värre är att om jag använder filaccess mycket så dör den och endast vänta i flera timmar eller dra kabeln löser det. Internet-delen fungerar sm vanligt men att nå filerna går inte. Jag har xboxen uppkopplad mot TC där jag har alla filmer och jag kan se ca:1.5 film innan den dör, varje dag... så djävla irriterande!

  • Medlem
  • Jönköping
  • 2008-04-13 08:31

Time Capsule/Time Machine tillsammans med G4

Hej hopp alla specialister!

Jag har ett ganska omfattande problem. Har nu haft min TC i ngn vecka och har ännu inte kunnat göra en backup. Anledningen är att jag får upp följande felmeddelande:

Butiken, som inte skall smutskastas på ngt sätt då de är väldigt serviceminded, tittade på min TC och körde den mot sina datorer i butiken - problemfritt. Jag tog då med min egen PB G4 1,5 12" ner och det blev då samma meddelande som på bilden. Jag fick då rådet att göra en ominställering av OS (Leopard) så jag tömde burken och gjorde en total ominstallation och plockade INTE in back-up-filer som jag sparat! (ifall det fanns problem/virus i min gamla data)

Nåväl, har ngn koll på detta?

Kan alltså använda min TC för att surfa trådlöst och skriva ut dito. DOCK hittas inte den externa MyBook 1Tb som är ansluten till SAMMA strömförsörjda hubb som skrivaren är ansluten till!!!! Värdelöst!

Vad gör jag?

Mvh
Ricard

  • Medlem
  • Jönköping
  • 2008-04-13 20:07

Är det alltså INGEN i detta MAC-community som har koll på detta?

  • Medlem
  • International user
  • 2008-04-13 23:40

http://support.apple.com/kb/HT1170
Se till att disknamnet är mindre än 27 bokstäver långt, endast innehåller engelska bokstäver och inga konstiga tecken som apostrofer eller liknande.

http://support.apple.com/kb/TS1329
Se till att du inte är inloggad som gäst på time capsule disken(i finder - shared). Om den är satt till time capsule lösenord i airport verktyget, så ändra till konto istället.

  • Medlem
  • Jönköping
  • 2008-04-15 10:32
Ursprungligen av ufred:

http://support.apple.com/kb/HT1170
Se till att disknamnet är mindre än 27 bokstäver långt, endast innehåller engelska bokstäver och inga konstiga tecken som apostrofer eller liknande.

http://support.apple.com/kb/TS1329
Se till att du inte är inloggad som gäst på time capsule disken(i finder - shared). Om den är satt till time capsule lösenord i airport verktyget, så ändra till konto istället.

Hej och tack för ditt engagemang!

Det funkar dock inte. Pratar med AppleCare nu så vi får väl se . . .

  • Medlem
  • International user
  • 2008-04-15 11:01

Inga problem med min Time Capsule att rapportera.
Allt flyter på bara bra! Mycket nöjd!

  • Medlem
  • Jönköping
  • 2008-04-15 20:59

Inte jag heller - längre. Efter att en mkt trevlig (som sig bör) ung man försökt enligt alla konstens A1-regler, tog vi paus. Han skulle återkomma. Det gjorde han och jag blev kopplad till en kunnig norrman som satt på Irland. Det löste sig med en rad grepp. Nu funkar det. Tack för allt apple!

Ricard: Du kanske vill dela med dig av lösningen? Det finns säkert fler med samma problem som du

  • Medlem
  • Jönköping
  • 2008-04-25 13:29

Absolut misthv!

Mitt problem var att jag dels hade döpt min dator till "Ricards Power Book 12" " vilket skapade problem utifrån mellanslag, versaler/gemener och " efter 12, dels var TC-disken döpt till "Time Capsule @ casa de la Hultenbult" vilket som ni förstår föranledde problem med alla mellanslag "@" osv.

1. döp dator + hdd till enkla namn utan mellanslag och å-ö. (exv. mbp eller TC1 eller vad som helst som inte krånglar till det.
2. avinstallera loggfilerna för TC. Detta kan jag inte redogöra för då jag följde anvisningar och ej kan återge ...
3. sen skall det fungera ...

Lycka till!

/Ricard

ps. det finns saker jag inte har fixat, exv. att styra så jag har iTunes och iPhoto-biblioteken på den externa hdd som ä r ansluten till TC. ds-

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-06-09 08:44

Får upp dom här felmeddelanden med min TC

  • Medlem
  • Nacka
  • 2009-06-09 09:53

Haft mkt strul med 7.4.1-firmwaren... kommer inte åt TCn/nätet då (efter ett tag). Men efter en nedgradering fungerar allt som det ska.

Den andra grejjen som strulat är att backupskivavbilden nån gång blivit korrupt, men det gick att laga med skivverktyg.

Laroche - dina felmeddelanden ser ut som de jag fick när det var daxs att reparera rättigheterna på skivavbilderna...

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-06-09 23:38
Ursprungligen av Wiberg:

Haft mkt strul med 7.4.1-firmwaren... kommer inte åt TCn/nätet då (efter ett tag). Men efter en nedgradering fungerar allt som det ska.

Den andra grejjen som strulat är att backupskivavbilden nån gång blivit korrupt, men det gick att laga med skivverktyg.

Laroche - dina felmeddelanden ser ut som de jag fick när det var daxs att reparera rättigheterna på skivavbilderna...

Bock och tack ska prova det imorgon.

  • Medlem
  • 2009-06-14 21:11

Fyller på i den här tråden.

Jag har haft problem med min TC sedan ett par veckor. Den gick inte i vila mellan backuperna, lät lite skumt i slutet av varje backup (ett hackande/skrapplande läte som jag hoppas inte är "på väg att dö"-klick) och var väldigt varm på skalet. Hade den stängd ett par nätter, men det krånglade mer och mer med säkerhetskopieringen.

Sedan en dryg vecka har jag kopplat bort TimeMachine, vilket inte känns jätteskoj.
Hittade den här tråden idag, då jag inte fått någon support inne på MacWorlds forum.
Tycker det låter troligt i tid med Firmware-uppdaterings-trubbel, och undrar därför - hur nergraderar jag?

Jag tog tag i problemet igen häromdan, och slängde bl.a. en gammal bundle till en dator jag inte säkerhetskopierar längre (surfdator) - ifall det var ont om plats på hårddisken som ställde till spöket. Sedan verkade det som om TimeMachine inte hittade säkerhetskopian längre, så jag trodde jag skulle få börja om från början. Men idag "råkade" jag klicka på TimeMachine-programmet i programmappen, och då kom jag in i TimeMachine-gränssnittet och alla mina tidigare "steg" låg ju där snällt... Det var bara inställningarna som inte kunde läsa senaste och äldsta-infon eller något.

Jag provade köra igång säkerhetskopieringen idag, men den förbereder och förbereder och till slut får jag inse att den hängt sej. Då svarar inte TimeMachine-programmet, och när jag börjar kolla runt i docken har ett antal andra program (slumpmässigt) börjat hänga sej och inte svara heller. Tvångsavsluta startar inte när jag försöker kolla häng-läget, så det har också hängt sej. Bara att trycka på knappen och stänga burken. Minns att detta var anledningen till att jag släckte säkerhetskopieringen häromveckan också, för att jag inte ville ha en massa småhäng, som ju verkade förknippade med att TimeMachine-säkerhetskopieringen inte funkade som den skulle.

Kan ju inte vara bra för burken att bli så skållhet heller - jag har den ändå uppallad så det kommer in luft under den också... Orolig. Hoppas ni har bra tips!

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2009-06-14 21:21

Har också strul med med min TC på senare dagar, router- och internetdelen fungerar men jag kommer inte åt själva disken där jag har en massa filer samt det står att den inte kan göra en backup. Den har försvunnit från skrivbordet och när jag försöker ansluta till den står det "Den här filservern tillåter inte att ytterligare använder loggar in. Försök att ansluta igen senare." Någon som har nån lösning? Vill ju inte bli av med innehållet på disken då det är alla mina bilder. Bifogar bilder på de två felmeddelanden jag får.

1
Bevaka tråden