Installera PHP5, MySQL och PHPMyAdmin

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Behöver lite hjälp med mina installationer.

Håller sedan igår på med att installera samma miljö i min G5 som jag hade i G4:a dvs PHP, MySQL och PHPMyAdmin men i nyare versioner då förstås.

Har Mac OS 10.4.11 på min nuvarande G5:a och har installerat PHP5, version 5.2.4 igår kväll via http://www.entropy.ch/software/macosx/php/. Denna gång valde jag att installera den version som körs på den inbyggda Apacheservern 1.3 istället för att också installera Apache 2, vilket jag har på min G4.

Har också installerat MySQL, version för Mac OS X 10.4, (PowerPC, 64-bit) via denna sida:
http://dev.mysql.com/downloads/mysql/5.0.html#downloads.

Nu ska jag börja med PHPMyAdmin men där finns en himla massa varianter. Vem ska jag välja? Det finns ingen info om plattformar, MacOSX, Windows osv?
Se länken: http://www.phpmyadmin.net/home_page/index.php

Vilken version väljer jag? Den senaste stabila versionen är tydligen 2.11.5 men vad ska jag ta? bzip2, gzip, zip osv????

Har inte heller ställt in något lösenord för MySQL ännu. Är adm i min egen maskin. Ska jag göra detta före jag installerat PHPMyAdmin?
Det står hur man gör på denna sida via terminalen: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/default-privileges.html

Tacksam för om någon har lite tips.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-03-05 08:14

Jag tycker du ska ladda ner den senaste stabila versionen av PHPMyAdmin som har filändelsen .zip. PHPMyAdmin är ju byggt på PHP så det är platformsoberonde. Lycka till!

Gjorde detta sent i går kväll och fick det att fungera för 5 min sedan. Nu ska jag försöka att sätta rättigheterna i terminalen så får jag se hur det går.

Problemet när man ska installera utv. verktyg är att de som skriver instruktionerna oftast inte förstår att vi som läser dessa har olika förkunskaper. Jag är en "designer" med programmeringskunskaper som bara läser innnantill. Fattas det någon info någonstans stoppar det liksom upp och jag vill inte chansa. Söker därför ofta runt på nätet och letar efter den information som fattas så att jag kan gå vidare.

Tack ändå för tipset, även om det kom lite för sent.

Ett tips som jag vill ge de som läser detta och som kör MySQL-installationen enligt länken i denna tråd:

I mappen med installationspaketen (pkg-paketen) finns en lös fil som heter "MySQL.prefPane". Lägg denna i MacintoshHD -> Bibliotek -> PreferencePanes, så dyker MySQL-symbolen upp i systeminställningar under "Övrigt". Klickar du på denna kan du enkelt starta/stänga av MySQL mm. Jag trodde att denna skulle läggas här automatiskt när man körde installationen "MySQLStartupItem.pkg" men det gjorde det inte.

  • Medlem
  • Tyresö
  • 2008-03-05 09:23

Ett annat tips är att använda Mamp... ett färdigt paket med allt på plats, smidigt och lätt att sköta.
http://www.mamp.info/en/mamp.html

1
Bevaka tråden