VST Synth för hundbas?

Tråden skapades och har fått 20 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag är på jakt efter en bra/enkel synth för tung tung bas...

Vill ha (minimum):

* 2 osc (räcker med sinus/sågtand/fyrkant)
* LFO m. temposync mot Filter
* Bra filterdel

Reason's subtraktor funkar ju för detta, men jag vill slippa rewire. Även TAL's Bassline är väl ok, men jag vill ha riktigt bra stuns; Pitbullbas!

Finns säkerligen sliskdyra vst:er som klarar av detta, Massive m.fl. Men min budget ligger på ~1000-1500 rixdaler. Vill ha den nu, inte vänta/spara!

Tipps mottages tacksamt.

Kolla om http://www.musicmusic.se/erbjudanden.html har Spectrasonics trilogy : http://www.spectrasonics.net/instruments/trilogy.html inne...den ligger ju på ca 249 euro, men med 50 procent.....

Annars kanske Novations bass station funkar? : http://www.novationmusic.com/products/software_synths/bass_station/

Mvh

Massive är ju inte jättelångt från din budget (€199 tror jag), men annars är väl FabFilter Twin rätt uppskattad? Har bara provkört, men gillade skarpt.

Japp.. Fabfilter Twin. Helt klart. Den är verkligen helt grym för sådant. Kvalitetsmässigt så tycker jag att den piskar det mesta. Den har ett gäng olika filter i väldigt hög kvalitet som man kan välja mellan (upp till två samtidigt som kan kopplas på olika sätt). Den är lättskruvad även om den är semimodulär. Även priset är bra på den.. ligger i nederkant av din tänkta budget.

http://www.fabfilter.com/products/twin.php

Nästa steg upp är Massive.. som jag egentligen inte tycker låter riktigt lika bra.. men den har sina seq-lfo's och lite annat skoj som gör den enormt ball också.. men där åkte priset iväg. Den använder jag hellre för distade saker eller optical/noisia/BSE-basar.

Linplug alpha-någonting annars.. har för mig att den låter ovanligt bra även den. Jag har däremot inte testat den tillräckligt för att garantera att den skulle passa.

Om man går i en lite annan riktning så finns alla dessa kloner på gamla kultsyntar.. men det känns inte riktigt rätt för ändamålet tycker jag.

Ja, fabfilter Twin är verkligen ett bra alternativ (glömde bort den i min "rea-extas")

Mvh

 • Medlem
 • 2008-02-15 14:21

Tycker du ska ta en titt på Surge. Ladda hem demot och testa lite. Kostar nästan gratis i förhållande till hur bra den låter. Dessutom är det svenskt :). Sen faller den kanske inte under ditt kriterium "enkel".

Har hört några riktigt fläskiga basar gjorda i surge.

http://vemberaudio.se/

Varför inte provköra något gratis? LinPlug Alpha 3 Free är en 2 osc med 4 filtertyper och en rätt enkel upplagd modulationsmatrix, temposynkad LFO och inbyggt chorus.

http://www.linplug.com/Download/download.htm

Prova preset "funk bass BT" och "hiphop bass BT" som följer med så kan du höra både lite blöt resonans och sinusaktig bas.

Vad det gäller köppluggar så har Poly-Ana inte det vackraste GUIt men kan låta riktigt fläskigt http://www.admiralquality.com/products/Poly-Ana/

Annars är Zebra något av en favorit. Fast den är en aningens dyrare. Det går att få tag på en nerbantad variant som heter Zebra CM som följer med till tidningen Computer Music. Här följer även FabFilter One CM med. De ingår båda i CM Studio.

Ja, Fabfilter Twin hade jag glömt av! $129 är precis lagom. Och Fabfilter One är ju skitskön den med. HjärnslEpp! Köpa bägge? ~1500 pix

Testade hemma hos en polare för länge sedan (Twin), men tyckte det var lite bökigt att routa alla kopplingar. Knaske släpper om man sitter nån timme eller två...

Toppentipps, tackar, behöver nog inte leta mer!

Missade dina tips Katzen! Ska kolla upp, tack så mkt.

Jag har en känsla av att hundbas mer handlar om flera lager och effekter snarare än specifika syntar: så länge man har ett bra filter så borde de flesta syntar kunna funka.

Åtminstone i d&b och garage (där det känns som hundbasen har sina rötter) så är det rätt vanliga att använda (minst) två lager för basarna, där ett står för subfrekvenserna och det andra har allt filtertricksande (+ gärna en gnutta overdrive för lite mer bett). Det går ju att göra i en del syntar med parallella filter, annars är de ju bara att bussa ihop. bandpassfilter och liknande verkar vara rätt vanligt också, iallafall när jag kikar på liknande patchar i tex Reaktor.

 • Medlem
 • 2008-02-18 17:21

Vilken synt som helst skulle jag säga, det viktigaste är att få till den rätta wub-wub-känslan på filteröppningarna. När jag har fuskat inom området så har jag använt en LFO som triggas om för varje ny ton, och sedan låtit den styra filtret med lite olika hastigheter på den beroende på vilken ton som spelas.

http://c64.org/~jgb/jgb-sundbak.mp3 är exempel på just det, monomachine är mojängen som låter.

 • Medlem
 • International user
 • 2008-02-18 18:08

synth1, gratis, kan allt

Kom på att jag gjorde ett Ableton-rack efter Norberg förra sommaren. Låter inte så makalöst fett, men funkar bra som en utgångspunkt:

vovVov

(ta gärna en gnutta mer overdrive, 12dB-filter och ytterligare ett lager med bandpassfilter så blir det trevligare.)

 • Medlem
 • 2008-02-25 10:39

Vad är hundbas för nåt?

Ärligt talat vet jag inte riktigt den riktiga definitionen, men det är väl den däringa klassiska drumnbass/dubstep/bassndrum -basen?

Workoutpass för subwoofers:
http://www.juj.cc/hosted/dcc/S.L.O.B_-_Gbg_Dubstep.mp3 = Hundbas?

Mixad med 10" subbasar, så det är väl ingen låt för laptop/d0tahögtalare!

Senast redigerat 2008-02-25 11:45

its nice!
ögonen vibrerar

Ursprungligen av krossgrus:

its nice!
ögonen vibrerar

Hehe, mixad för att passa vårat Jazztobak Soundsystem™
Med några 10" så skakar det mesta. Är ganska nöjd med flåset faktiskt! Både beatet och basen funkar, sen har jag mixat ihop de tre olika partierna lite väl fort, men detta är ingen final edit.

Dock försvinner väl all charm om jag radioEQ:ar den? Eller hur behåller man tungtungbas i en någorlunda "normaliserad" eq?

Fauna kan göra rätt bra hundar

Najs låt Synapskollaps!!! Det finns hopp för dubstepen ju:)
Fast det var en snäll hundbas...jag tänker mer vov-vov-vooov-vov i 780bpm.
(JGB´s sundbak låg rätt nära/snarlikt på det jag tänkte på precis)

Lär komma mer sånt på Norberg nästa år, det var då jag fick höra uttrycket första gången. Då snillena spekulerade utanför tältet

vov!

 • Medlem
 • Norrköping
 • 2008-02-25 20:09

Cakewalk Psyn II, fetaste basen jag hittat! Knäcker mina analogisar. 4 osc med alla vågformer samtidigt +subosc, glöm bara inte att sätta den i "high" mode för att slippa aliasing.

 • Medlem
 • Borås
 • 2008-02-25 20:12

Jekligt skön låt synapsen.

1
Bevaka tråden