Går det att lösenordsskydda en USB-sticka?

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag använder en USB-sticka för att flytta filer mellan mina arbetsplatser. Eftersom stickan innehåller lite känslig företagsinformation, så vore det mindre kul om man tappade den och den kom i orätta händer. Kan man på någotvis säkerställa så att ingen annan kan läsa vad som finns på USB-minnet, exempelvis med lösenord? Tips mottas med tacksamhet.

  • Medlem
  • Halmstad
  • 2008-02-04 20:27

I väntan på att TrueCrypt kommer till OS X så kan du ju skapa en krypterad Disk Image (.dmg) med hjälp av Disk Utility (svenska - skivavbild/skivverktyg?). Med ett starkt lösenord är dina dokument skyddade om minnet skulle hamna i fel händer.

Det finns olika sätt att kryptera innehållet; ett sätt är att skapa en disk-image med hjälp av Disc Utility, och kryptera med lösenord. Lite bökigt, men funkar.

/CX

Om du vill ha lösning som inte låser dig lika hårt mot Mac OS X finns det ett utmärkt verktyg som heter openssl som följer med Mac OS X, men som även finns till de flesta andra operativsystem. Med det kan du enkelt kryptera enskilda filer.
http://www.madboa.com/geek/openssl/#encrypt-simple

En fråga om Truecrypt.
Om jag har det hemma och fixar till USB-stickan. Måste man ha truecrypt installerat på jobbet också? Eller kan man baka in applikationen i stickan också?

Edit..
Hitta detta. Men den är för Win/linux. någon som kan tipsa för mac så att USB-stickan funkar mellan mac och win

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-02-08 12:43

Jo, TrueCrypt finns nu för mac, släpptes för några dagar sedan, checkit:
http://www.truecrypt.org/docs/?s=version-history

Och här kan du läsa om hur du gör för att kryptera data på en USB-sticka:
http://www.truecrypt.org/faq.php

Har inte använt programmet själv, men det verkar grymt och smidigt.. open-source också. Så, inför min planerade mac-migration framöver så är jag glad att det nyss har kommit en OS X version.

jag glömde ju länken i mitt förra inlägg
http://www.juand.ca/how-to-secure-your-usb-thumbdrive/

1
Bevaka tråden