Apple försöker ta sig in Europa med iTunes Store

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hittade en intressant artikel om hur faktiskt Apple försöker ta sig in i Europa för att kunna sälja musik och filmer via iTunes Store.

Men tyvärr kommer det nog inte hända innan det blir mindre lagar och regler. Ja i allafall friare sådana. I dagens läge kommer det aldrig gå tyvärr, jag mindes att Apple talade om att försöka öppna ett iTunes Store för hela Europa. Dom jobbar på det i allafall, det skulle göra att vi fick ta del av all musik i hela Europa samt att vi säkerligen skulle få filmer och TV-serier ganska så mycket snabbare.

Vad tror ni!? Kommer det någonsin att hända? Kommer vi får börja hyra filmer 2008? Eller ännu bättre, börja köpa filmer och TV-serier?

Artikeln i sin helhet: http://macworld.idg.se/2.1038/1.141302

Knappast utan att EU centralt trycker på - det verkar vara för defragmenterat för att ens dom stora bolagen släpper hörnflaggan och kommer in i matchen…

/CX

 • Medlem
 • Huddinge
 • 2008-01-22 00:34

"Europas innehållssektor lider av skillnader i lagstiftningen, av en brist på tydliga, konsumentvänliga regler för att ta del av copyrightskyddat material online, samt av meningsskiljaktigheter bland kravställare kring fundamentala frågor som digital kopiering, sade Viviane Reding, EU-kommissionär med ansvar för media."

Var det inte Viviane som har lyckats sänka mobiloperatörarnas roamingavgifter inom EU, förra året? Isåfall tror jag att vi kan vänta oss en den förändringar redan i sommar.

 • Medlem
 • International user
 • 2008-01-22 03:51

Nej det kommer inte att gå så snabbt. Det är 27 länder i EU och jag tror över 24 olika språk om inte fler. Sen tillkommer nog att varje enskilt land har egna exklusiva avtal för tv serier och filmer. Då kan Apple komma och trycka på i Brüssel hur mycket dom vill men det kommer inte att hända mycket på den fronten eftersom dom måste förhandla med varje lands licensinnehavare först. Om Apple lyckas få tv serier och filmer så kommer England, Tyskland, Frankrike först. Sen kommer det inte att hända mycket mer på flera månader.

//Rob

 • Medlem
 • I skogen utanför Umeå
 • 2008-01-22 08:01

Så här var är det med satellit-TV också. I Början på 90-talet var Baseboll och Amerikansk fotboll en sport på framåt, inte bara här i Sverige utan i hela Europa.

ESPN, som då redan sände över Europa, kodat, för de amerikanska styrkorna ville öppna upp för alla. EU/EG/ECC, eller vad det då hette, satte satte upp regler för att ESPN (och andra) skulle få göra det.
Ett visst antal timmar per vecka skulle vara producerat i Europa och reklamen skulle vara europeisk. Givetvis inget som TV-bolagen i USA ville investera i. Så av detta blev det kanaler som Super Sport, och alla minns väl hur intressant den var, not!

Och där är vi med iTunes också. iTunes för hela EU kommer inte att hända så länge som Tyskland, Frankrike och England är med och bestämmer. Dom har ju krigat om precis allt de senaste 2000 åren och lär väl fortsätta att sätta käppar i hjulen för oss andra EU-bor i minst 2000 år till.

 • Medlem
 • International user
 • 2008-01-22 10:18
Ursprungligen av MatsOlov:

Och där är vi med iTunes också. iTunes för hela EU kommer inte att hända så länge som Tyskland, Frankrike och England är med och bestämmer. Dom har ju krigat om precis allt de senaste 2000 åren och lär väl fortsätta att sätta käppar i hjulen för oss andra EU-bor i minst 2000 år till.

Vad har enskilda länder och EU med en gemensam iTunes Store att göra? Det är ett licensproblem och inget annat. Det har till och med EU kommissionen sagt efter att ha kommit överens med Apple att sänka priser på UK iTunes Store för några veckor sen.

//Rob

Senast redigerat 2008-01-22 11:09
1
Bevaka tråden