Programmera i ada med xemacs och gcc som kompilator

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Linköping
  • 2008-01-19 17:57

Har precis börjat en kurs i programmering i Ada. För att kunne jobba med projekten hemma har jag laddat ner både macports och xcode. Men nu får jag inte igång det hela. "vanliga" emacs startar när jag kör via terminalen, men dock kan jag inte få det i ett eget fönster trots att jag skriver emacs &. Jag har försökt att skriva lite kod men sen när jag ska kompilera med gcc så kommer

powerpc-apple-darwin8-gcc-4.0.1: test.adb: No such file or directory
powerpc-apple-darwin8-gcc-4.0.1: no input files

jag är HELT ny på dethär men vill såklart lära mig, men får inte igång det. Hur ska jag göra för att få igång xemacs i ett eget fönster och sedan kunna kompilera mina program med gcc?

  • Medlem
  • Linköping
  • 2008-01-19 18:47

Testa att köra Aquamacs Emacs istället. http://aquamacs.org/
Sist jag kompilerade ada på macen använde jag kompilatorn från http://www.macada.org

Hur gick det med det här egentligen? Har du några slutsatser om hur man bäst programmerar Ada på Mac? Var problemet bara en fråga om att få editorn att göra nåt vettigt (då är det ju bara att byta editor) eller finns det några Ada-specifika saker?

Om du vill köra grafisk emacs gör du det med fördel från programmet X11, inte från Terminal.

Felmeddelandet du får från gcc betyder gcc inte kunde hitta filen du angett. Men även om du angett rätt sökväg borde du om du installerat DevTools-paketet från Apple få något i stil med "Ada compiler not installed on this system" då den tyvärr kommer utan stöd för Ada. Så du får själv lägga in Gnat, men det finns det ju färdiga paket för.

1
Bevaka tråden