Wireshark (före detta ethereal)

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-01-17 21:47

Försöker få igång wireshark på min macbook. Jag är ingen van macanvändare (konvertera nyss ) och jag har problem med att programmet installerar sig men sen vet jag inte vart det är. Hittar inte igen det via spotlight, mer än .dmg filen och pkg filer (som jag inte vet vad det är för ngt? Känns inte tryggt att kunna hitta igen filerna, eller kunna hitta mitt program som jag uppenbarligen installerat då jag får en ruta när jag startar upp som frågar om det är rätt att wireshark får tillgång bla bla. Vilken jag avvisar istället för rätta eftersom jag inte vet vart det lägger sig eller hur/varför.

När jag kör detta på PC fungerar det fint?
Har någon ett gäng svar på mina frågor:

1. Hur installerar jag wireshark? (http://www.wireshark.org/)
2. Vart kan jag hitta program som inte dyker upp i program eller spotlight?
3 Har hört att det skapas ngn form av skräpfil som man inte behöver som ligger kvar även om man tagit bort programet (ngt på f var det )

Tacksam för svar då jag skall använda programmet i en hemuppgift.

  • Medlem
  • Umeå
  • 2008-01-17 23:22

1) Ok på leopard, tankade ner paketet från http://www.finkconsulting.com/page7.php ( om du kör macports eller fink så är det bara att installera via dom - enklare att undatera och avinstallera), har X11 programmet installerat ( finns på system skivan för tiger och leopard samt den system skivorna som medföljde burken (Vet inte vilken burk/system du har) ). Efter att ha kört dess installerare så var det bara att köra /applications/wrieshark.app och captura

2) Om du har program som inte hittas i program eller spotlight så är det troligen unix kommandon som ligger i någon katalog (usr/bin, /sw/... ) som man kan köra enat via terminalen eller t.e.x. http://www.rhythmiccanvas.com/software/xdroplets/index.html eller likannde

3) vad är det för program du pratar om ? wireshark

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-01-20 11:44

Vad är det som x11 programmet gör? Får kolla på detta så att det går igång.
Jag har macbook 2.12 160GB 2M ram. kör tiger 10.4

Svar på 3 så trodde jag du visste det, men det är ett sniffprogram för att läsa av nätverkstrafik. Det hette ethereal innan, men killen som gjorde det bytte företag och med det va han tvungen att ge upp namnet. Det används många gånger i utbildningssyfte. Gick ngn cisco kurs en gång och då hade vi ethereal. Fast jag har glömt hur man hanterar det. Ska ha kurs nu igen och vi ska använda detta program, men jag vill inte ha min PC utan köra på min Mac.

1
Bevaka tråden