Skicka dator mot betalning, hur?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-01-16 17:37

Hur gör man enklast och bäst för att skicka en dator mot betalning? Man vill ju inte skicka iväg den och hoppas på att köparen sätter in pengar på mitt konto, och det är inte säkert att köparen vill betala förskott.

Det är en liten iBook 12" med några tillbehör så det är ju inte så stort och tungt, men man borde kanske ha någon skyddande låda. Jag har inte originalkartongen kvar. Hur gör ni?

Och vad kan det kosta?

  • Medlem
  • Vallentuna
  • 2008-01-16 20:24

http://www.internetgirot.se (som Blocket samarbetar med) kan vara ett alternativ. De tar förstås en avgift.

Jag har köpt och sålt mycket begagnat på nätet och har alltid kört med förskottsbetalning bara. Jag kan bara komma på en enda gång som säljaren försökte blåsa mig, men det ordnade sig (spelade in telefonsamtal, kollade upp hans personnummer, sa att jag skulle polisanmäla) eftersom jag visste vem han var (som köpare kan det vara en idé att få ringa säljaren på ett fast telefonabonnemang så man vet vem den är).

Porto kan man beräkna på http://posten.se. För tyngre saker kan http://bussgods.se vara billigare.

Skyddande låda är absolut en god idé. Om du skickar ett paket (inte brev) så är det automatiskt rekommenderat, d.v.s. Posten ska ersätta det om det skulle komma bort, men jag tror inte de tar något ansvar om det skadas under transporten.

Lämpligen säger man som säljare att det transporteras på köparens risk. Jag vill också minnas att när jag kollade upp det i köplagen var det just köparen som stod för den risken.

Postens ersättning är per kg och blygsam vilket inte innebär många kronor.... så ta istället och skicka det med posten värde, då får du ett säkert sätt att skicka paketet. Du får då ett värdes skydd på ditt paket.

http://www.posten.se/c/varde?letter=V&page=varde

Det är värt slantarna, inte kul när saker kommer bort.

Ta betalt, tja skicka det i två paket då. Batteri, laddare och allt lös i ett paket. När säljaren hämtat ut det så betalar han in hälften och sen får han datorn och sätter in resten av pengarna.

1
Bevaka tråden