Hjälp - Kraschad iBook!

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Vännäs
  • 2008-01-10 19:53

Snälla hjälp mig.
Min ibook hängde sig och är sedan ombootning död.
Jag får äpplet och snurran, efter ett tag ersätts äpplet av
en symbol som mest kan liknas till ett grått parkeringsförbudmärke (för
er som har körkort) eller en ring med ett diagonalt streck igenom.
Jag har provat alla förekommande startkommandon för att nollställa dittan
och dattan. Jag har bootat upp på leopardskivan, för att under valet "vart vill du installera Mac OSX?" bistert upptäckt att jag inte har någonstans att välja på. Det går att starta datorn i target mode, däremot får jag felmeddelande på den andra datorn att disken ej gick att montera på skrivbordet.

Min uppfattning är att det är hårddisken som pajat. Vad tror ni andra? Jag har efter ett tags googlande insett att ett byte inte är gjort i en handvändning, men och andra sidan så är det billigare än att köpa en Macbook. Om det nu är hårddisken, vad för hårddisk passar? IDE 2,5" eller?

Tack på förhand!

Mvh Johan

Det låter som att datorn inte kan få kontakt med hårddisken ja. Kan vara glapp, kan också vara något helt annat. Jag är inte så jättehaj på sånt här. Men den här listan kanske kan hjälpa dig: http://support.apple.com/specs/
Leta upp specifikationen som stämmer in på din dator och kolla med någon Applespecialist och kolla först vad det kostar att få det bytt och dessutom om de kanske känner igen problemet och har en bättre lösning.

MVH Henke

  • Oregistrerad
  • 2008-01-13 04:34

Det finns superba guider på http://www.ifixit.com/

1
Bevaka tråden