Risker kring begagnad strömförsörjning - MacBook?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Detta kanske låter löjligt, men jag älskar min MacBook så mycket att jag inte vill göra något dumt i onödan.

Jag har fått en begagnad adapter till MacBook. Den är på 60W, precis som den ska och den ser ut att vara i OK skick. Lite slitet yttre kanske, men den ser hel ut i alla fall. Den är hittegods som legat "tillräckligt länge" på min kompis jobb och han visste att jag funderade på att köpa en extra, så han gav den till mig. Men min undran gäller alltså;
Om adaptern skulle vara defekt på något vis, skulle den kunna skada min MacBook? Som gitarrist har jag haft en hel del effektpedaler och en gång dog min ena pedal (en Digitech Whammy, kostade 4000:-, buhuu) för att det var glapp i adaptern. Det vill jag inte ska hända i min MacBook. Så vad tror ni?

Uppskattar svar!

  • Medlem
  • Vallentuna
  • 2008-01-16 16:41

Kolla att den inte är sprucken i sladden längst in mot dator-änden. Dessa adaptrar går lätt sönder där och kan då ryka/brinna(!).

Ursprungligen av malesca:

Kolla att den inte är sprucken i sladden längst in mot dator-änden. Dessa adaptrar går lätt sönder där och kan då ryka/brinna(!).

Den är intakt där. Den är i bra skick i, om än lite repig. Ända uppenbara skillnaden mot min egna adapter är att hanen (den som man pluggar i själva dosan) är lite lösare än min. Men min är ju bara 2 månader gammal och denna är säkert över ett år. Verkar absolut säkert, men man vill ju ta det försiktigt med sin älskling så klart!

Tack för svar!

1
Bevaka tråden