Öppna gamla iMovie-projekt?

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2008-01-05 19:39

Morsan har sedan i somras en ny iMac (Intel/Alu eller hur de nu benämns).
På den gamla iMacen hade hon iMovie 2 och de få filmprojekt hon hade på den går nu inte att öppna på den nya, med iMovie 7 eller 8, minns inte vilket.

Någon som har något tips på hur man enklast ser till att de öppnas korrekt? Måste de exporteras i 2:an? (Kan man exportera projekt i iMovie?) Eller MÅSTE man gå via någon mellanversion? (Något jag i så fall inte har tyvärr...)

Alla tips är varmt välkomna.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-01-05 20:18

Det borde gå att konvertera, men jag har aldrig använt iMovie 2, bara iMovie 5 och upp.

Om iMovie 2 kan startas så kan man ju exportera i olika format. DV-format rekomenderas om man vill kunna fortsätta klippa (även om filerna blir stora).

Om INGET annat fungerar, så ligger råmaterialet, DV-filmerna, i iMovie-projektet. Högerklicka på projektfilen (kontroll-klick) och välj "Visa paketets innehåll". Mediafilerna hittas i Media-mappen. Detta borde vara det oklippta materialet som man borde kunna flytta till andra eller nyare programvaror.

Kan meddela att lösningen blev att installera version 6, som turligt nog är tillgänglig gratis pga andra brister i iMovie '08 (7.1). 7.1 verkar ju således inte vara någon höjdare ut något avseende, eller?

Föredrar iMovie6

Efter har lekt med iMovie7 finner jag det mer komplicerat än 6:an. Andra som känner samma? Jag arbetar numera i 6:an. Skippat 7:an.
/lbywalin

Många som tycker som du. Finns en flera trådar om iMovie 08 och dess företräden (inte många) och brister (en hel skrälldus). Man skall nog inte se 08 som en uppgradering av 06, utan som ett helt nytt program som nog borde hetat något helt annat än iMovie...

http://www.99.se/imovie/222034-imovie-08-daliga-redigeringsmoejligheter.html
http://www.99.se/imovie/221858-nya-imovie-bra-daligt.html

Någon som vet om man kan installera både 06 och 08 och köra gamla filmer på 06 och det nya med 08?

Jan

Japp. iMovie 06 ligger i en egen mapp kallad "iMovie - äldre version" eller nåt sånt.

Har du köpt iLife 08 (med iMovie 08) kan alltså du gratis ladda ner, installera och köra iMovie 06. Gå hit: http://www.apple.com/support/downloads/imovieHD6.html

Det låter gott att man kan ha 06 och 08. Har väl ett hundratal filmer i 06 som jag inte vill förstöra för att jag är nyfiken på 08. Tack
Jan

1
Bevaka tråden