Vad är en postscript printer?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

När jag skriver ut från Corel Painter så ska jag välja om jag har en PostScript Printer. Har en Canon MP610, hur vet jag vad det är?

Senast redigerat 2007-12-31 17:13
  • Medlem
  • Norrköping
  • 2007-12-31 14:32

Canon MP 610 har inte PostScript. Skulle den haft PS så skulle den varit åtskilliga tusenlappar dyrare på grund av licensavgifterna till Adobe.

PostScript är namnet på ett programspråk med vars hjälp man kan beskriva hur en sida ska se ut vid utskrift, antingen på en datorskärm eller på en skrivare. Det introducerades av Adobe Systems år 1985 och användes först i Apples LaserWriter.

PostScript är numera en av tre de facto-standarder för sidbeskrivning för datorskrivare. De andra heter PDF och PCL. PostScript finns även tillgängligt i vissa kopieringsmaskiner och även i grafikprogram till datorer.

Som programspråk har PostScript Forth som förebild. Formatet på data kan vara binärt eller text ("läsbart"). Språket är stackbaserat och knappast ägnat att användas av mänskliga programmerare för regelrätt programmering. Det är dock ett "komplett" programspråk med funktioner och rekursion.

källa;
http://sv.wikipedia.org/wiki/Postscript

1
Bevaka tråden