IE 8 klarar ACID2-testet!

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2007-12-19 23:36

Jag ser äntligen nån sorts frihet nalkas i slutet av den långa, mörka tunneln:

http://channel9.msdn.com/ShowPost.aspx?PostID=367214#367214

Mycket positivt!

Det verkar som om det bara var en sidoeffekt av att dom fixat standardstödet bättre, taget från den länkade artikelns kommentarer:

In fact, Alex is saying the same thing in this video: "Passing the test is not something we build the project around. We build the project around implementing important features in a standards compliant way, and when we do it, the test just happened."

So as far as I understand it, more standards compliance is a focus for IE8. The test, as is its purpose, just points out that they succeeded at the compliance.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2007-12-20 08:36
Ursprungligen av Adrian B:

Det verkar som om det bara var en sidoeffekt av att dom fixat standardstödet bättre

Nja, kollar du på videon så berättar de att de specifikt för denna milstolpen utgick från att klara testet, så de bröt ner testet i delar och gjorde en lista över vilka buggar och missing features i IE som måste fixas för att klara testet, och sedan fixade man in det i renderingsmotorn. Och klarar man testet har man ju åtminstone väldigt bra CSS-stöd.

Sen återstår det väl att se om de kommer ge med sig och stödja XHTML osv. Och risken finns väl att det hela bara blir soppa ändå för att de implementerar en massa specialhax för att inte paja bakåtkompatibiliteten med äldre sajter.

Men det är iallafall spännande nu

Ah, ja jag kollade inte video, bara läste kommentarerna. Nåväl, hursomhelst är det intressant. Hoppas Microsoft tvingar alla att uppgradera vara sig dom vill eller inte

[Ett Gert Fylking-citat här]

Bra nyhet! Hoppas de går hela vägen nu och kör med ett fullgott standards mode.

1
Bevaka tråden