Vad är "kernel_task" ??

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-12-11 19:10

Vad är "kernel_task" och hur mycket processor brukar det normalt dra? På min MacBook 2,2 GHz Intel Core 2 Duo 1 GB RAM brukar det ligga mellan 5-7 %, är det normalt?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-12-11 20:08

Enkelt svarat är det delar av operativsystemet. Hur mycket CPU den drar är helt beroende av vad du gör. Använder du t.ex. mycket nätverk eller olika USB-pryttlar kommer CPU-förbrukningen i kernel_task att stiga.

Kernel är operativsystemets kärna. Det är den innersta delen av OS'et.
Här ligger en massa funktioner och styrs samt kollas av.
Många saker kan systemet läsa in funktion för vid behov men kärnan är en statisk "klump" av maskinkod. Att Kernel_Task får mera att tugga om du kör mkt USB / Nätverk beror på att dessa funktioner hanteras av kärnan.

Wikipedia säger det snyggt:
En operativsystemskärna (engelska kernel "kärna") är den innersta delen av ett operativsystem. Kärnans uppgift är att starta systemet, hantera resurstilldelningen, samt att kommunicera med hårdvaran. Vanligtvis fungerar kärnan som ett lager mellan datorns hårdvara och de program som körs i datorsystemet. Programmen har i allmänhet inte direkt tillgång till hårdvaran, utan måste gå via kärnan (se HAL). Kärnan har också ofta till uppgift att hålla program åtskilda från varandra så att ett program som kraschar inte nödvändigtvis kraschar andra program.Kärnan tillhandahåller också tjänster så att informationsutbyte skall kunna ske mellan program. Detta kan ske lokalt eller via nätverk.

Men damit. Min kernal_task tar fruktansvärt mycket RAMminne istället oh måste då starta om. Har inte många program igång och endast tangentbord och mus i. Vad gör man?

"måste då starta om".

Hur yttrar sig detta? Blir datorn seg som i frusen Sirap eller?
Slänger den upp ngn skylt eller? Vilka är programmen.
Hur mkt RAM?

Att en dator som "står still" skall börja dra så mycket resurser att den måste startas om är ju helfel.

Jony: Skaffa mera minne och du kommer uppleva en "ny dator".
Det är ju rätt billigt idag. Du borde väl få 4GB för runt 750:-
Montera dem gör du själv på 10min (i ta det lugnt tempo)

1
Bevaka tråden