Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sökes: 2.5" USB-disk till MBP, måste funka utan extra strömförsörjning

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • International user
  • 2007-12-09 13:14

Jag har velat ha en 2.5" usb-disk ett bra tag nu men jag är lite osäker på vilken jag bör välja. Giganten säljer en Maxtor Onetouch 4 Mini 160GB som ser intressant ut men när jag rotade lite i google hittade jag en review som säger att den inte funkade med en macbook pro utan att ta extra strömförsörjning från den andra USB-porten.

Det verkar ju som om de flesta 2.5"-diskarna på marknaden kräver lite mer ström än vad USB-standarden kräver att en usb-port ska kunna ge ut. Nu vet jag inte om det är MBP:n som har "klena usb-portar" eller om det är maxtordisken som är ovanligt tungdriven, eller om det bara var testpersonen som hade otur.

Det måste ju finnas många här som använder 2.5"-diskar med sina macbook pro's. Vilken modell rekommenderas? Som sagt, den ska klara sig på en usb-port.

  • Medlem
  • Arvika
  • 2007-12-09 15:45

Här har du två förslag:

http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=LAC301176

http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=LAC301286

Om det blir problem med strömmen vet jag inte, men det står Bus powerd iaf

Jag använder själv en Western Digital Passport II 160Gb, den fungerar på en MacBook Pro 1:a generationen och den fungerar utan en extra strömkälla.

har någon testat någon annan hårddisk med framgång...?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-12-13 23:27

Jag köpte en 160GiB Formac på Macoteket. Jag kör den med Firewire och inte USB, men den ska klara USB också. Fungerar bra med min G4 Powerbook 12" utan extra strömadapter.

http://macoteket.se/product_list.jsp?group_id=1023871&product_id=1020800

Med USB2 kan man inte vara säker på nånting. Kör med FireWire för säkerhets skull (dessutom snabbare). En USB2-port brukar ju ändå alltid ingå om man skulle behöva koppla den till någon PC.

http://www.99.se/datalagring-lagringsmedia/67674-extern-harddisk-usb-firewire.html
http://www.99.se/allt-om-mac/45008-laengre-laesa-pc-hd-anslutna-oever-usb.html
http://www.99.se/datalagring-lagringsmedia/229792-tips-pa-bra-extern-hdd.html

  • Medlem
  • International user
  • 2007-12-21 21:35

Så här nån vecka efteråt kan jag meddela att jag beslutade mig för en 160GB Lacie Porsche USB 2.0. Den har funkat utmärkt med alla maskiner jag testat den i inklusive min MBP Core 2 Duo. Den kan dock ta extra ström från en andra usb-port om det skulle krävas men den sladden ligger i förpackningen ännu.

Jag är mycket väl medveten om att Firewire är att föredra, men alla har inte firewireportar och en disk med två gränssnitt kräver att man släpar omkring på två skilda sladdar. Dessutom skulle firewire inte göra nån nytta om jag råkade på en dator utan firewire men med klen usb-port. Därför ville jag ha en så lättdriven disk som möjligt.

Prestanda är dessutom inte särskilt viktigt i det här fallet. Jag betraktar snarast disken som ett stort USB-minne. Det är inget jag kommer att redigera video på etc.

1
Bevaka tråden