Från skiss till vektorer?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Sundsvall
  • 2007-12-08 20:52

Hej alla!

Är lite ny här, men har i alla fall en liten fundering angående hur man kan ta en ituschad skiss, scanna den och konvertera linjerna till vektorer med Adobes program? Tidigare har man kunnat använda Adobe Streamliner har jag fått höra, men nu vet jag inte riktigt hur jag skall bära mig åt.

Från grunden! Jag har en svartvit teckning, lite mer avancerad än en streckgubbe, men bara konturer. Den vill jag scanna in, och sedan vill jag att linjerna görs om till vektorer, som jag sedan kan använda ett "Smooth"-kommando på i stil med det i Adobe Flash. Efter det vill jag färglägga figuren med det vanliga "Paint Bucket"-verktyget, för att sedan gå vidare till Photoshop och mixtra med ljus och skugga.

Hoppas att ni förstår vad jag menar... Är alldeles ny på det här med att arbeta med bilder i datorn, men kan rita litegrann för hand.

Tack för hjälp på förhand!

Det finns ett nytt vektoriseringsverktyg i Illustrator som är ganska avancerat (live trace), men är teckningen tillräckligt enkel så är det oftast smaratare att rita av den själv med ritstiftet i illustrator.

  • Medlem
  • 2007-12-08 21:24

Har du Illustrator CS2 eller CS3 så finns en bra funktion där. Objekt i menyraden och ner där någonstans. (Har inte programmet tillgängligt just nu.)
Prova också den här sajten som gör samma sak över nätet fast bättre tycker jag.
http://vectormagic.stanford.edu/

// Poul

  • Medlem
  • Sundsvall
  • 2007-12-08 23:34

Tack för de snabba svaren!

Jag provade "Live Trace" först i Illustrator, men tyvärr var tuschlinjerna alldeles för tjocka, så det blev inte så bra. Provade sedan "Pen" (Ritstift?), vilket tog en bra stund, men verkar ge ett hyfsat resultat. Har tyvärr ingen ritplatta så att rita på frihand fungerar inte riktigt.

Får experimentera vidare med det där och att jämna ut linjerna, .ai-filen gick inte att öppna i Flash.

1
Bevaka tråden