transmission buggar?

Tråden skapades och har fått 15 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

fattar inget. det står DL: 200 typ men den laddar inte hem nåt. det finns inga filer och inget nerladdat. vad händer?

nån mer som har det här problemet?

-marcelo

  • Medlem
  • Sollentuna
  • 2007-12-07 08:38
Ursprungligen av A Love Supreme:

fattar inget. det står DL: 200 typ men den laddar inte hem nåt.

Hur ser du det? Har du kollat på lamporna på modemet och/eller routern? Provat med iStat eller motsvarande för att se vad dom kommer in till datorn?

Ursprungligen av A Love Supreme:

det finns inga filer och inget nerladdat. vad händer?

Var har du tittat då? Vad säger inställningarna? Om du väljer Inspector på torrenten?

Ursprungligen av A Love Supreme:

nån mer som har det här problemet?

Nej, inte alls. Vilken version har du?

det är inte nätet det är fel på, det funkar fint.
transmission påstår att det laddar ner nåt men det gör den inte.

Jag kör med Transmission 0.95 (4067) och jag har då inga problem iaf.

installerade om programmet. nu funkar det. skumt...

  • Medlem
  • Sundsvall
  • 2007-12-08 08:51

Jag hade stora problem med 0.95. Inget kom hem av filerna trots att den tankade. Tappade extremt mycket ratio. Har nedgraderat till 0.94 nu. Fungerar bra.

  • Medlem
  • Sollentuna
  • 2007-12-08 14:59
Ursprungligen av mope:

Jag hade stora problem med 0.95. Inget kom hem av filerna trots att den tankade. Tappade extremt mycket ratio. Har nedgraderat till 0.94 nu. Fungerar bra.

Ration blir ju bara lägre om du inte laddar upp (utan bara ner). Nu säger du ju att den inte laddade ner. Hur kunde du se att den ända tankande? Och att inga filer kom ner? Och var säger Inspector?

  • Medlem
  • Sundsvall
  • 2007-12-08 15:19

Den stod alltså och tankade en hel dag på en fil i full fart utan att filen kom hem. Och eftersom den inte kom hem så kunde den inte dela ut något heller, därav att jag sänkte ration kraftigt.

Det där eller något liknande verkade hända mig i torsdags. Drog igång en nedladdning, och i början gick det snabbt och fint, beräknades vara klart på en kvart. Noterade dock att den inte verkade vilja ladda upp något alls. Efter en stund saktades allt ner, gick långsammer och långsammare, till den inte tankade alls längre. Stannade runt 50 %. Stängde Transmission och startade det igen, och hastigheten var hög igen, men började om från ca 30 %. Sen sjönk det igen, o s v. Tittade i Inspector och såg att jag hade laddat ner kanske 150 MB, men hade över 700 MB nedladdat som "failade". Drog igång Transmission på en annan Mac, och hade filen nedladdad utan problem på en kvart.

Antog att felet berodde på min Mac mini som bl a fått några Kernel Panics sen jag uppgraderade CPU, minne och hårddisk, men om nu andra haft samma problem, så...

  • Medlem
  • Järfälla
  • 2007-12-08 17:33

Har liknande problem med 0.95 (4067), nedgradering till 0.93 löste problemet.

  • Medlem
  • Sollentuna
  • 2007-12-08 17:58

Vad händer om ni med strulande Transmission slänger plist-filer och så? Det enda andra jag skulle kunna tänka mig är Intel kontra PowerPC.

Sen har man ju det problemet att man inte styr över vilka peers som man kopplas upp mot (väl?). Så om du installerarar en annan klient (=avbryter trafik) eller bara stoppar i samma klient (=avbryter trafik) är ju ur protokollsynvinkel samma sak. Eller resonerar jag fel nu?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-12-08 20:23

Hade ett liknande problem med 0.95, en 350M fil blev 2.6G när den var klar och funkade inte, jag hade uppdaterat från 0.94 med transmissions Sparkle uppdaterare så kastade programmet med appdelet (orka leta upp .plist & cache manuellt).

Tankade ner det igen och körde, funkar bra

Capeman
Hade exakt samma problem

Intressant. Verkar vara något skumt med senaste Transmission. Datorn som det inte fungerade på var en Intel-Mac mini. Det fungerade på min PowerBook G4.

Jag testar nu med en annan fil. Förutom att nedladdningen är långsam, så verkar den faktiskt skicka lite också. Har hittills laddat hem ca 70 MB och fått fail på ca 0,5 MB... Ser inte så bra ut.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-12-08 22:04

Forumet för Transmission är fullt med exakt samma (och en massa andra klaganden med) så det kommer nog en uppdatering inom en inte allt för lång framtid

Capeman
samma här en Intel-Mac mini.

1
Bevaka tråden