Hur samlar man in prisuppgifter från olika håll?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Håller på med ett projekt, det är att skapa något liknande som prisjakt, men inte helt exakt som det då. Det ska ha annorlunda innehåll då. Behöver lite hjälp eller tips hur prisjakt gör för att samla information från andra hemsidor som "OnOff, Elgiganten och Siba m.m". Det är inte rss då ... Tack för hälpen

Med Vänliga Hälsningar / Johnny

Jag gissar att de webbsiter som är med i Prisjakt regelbundet producerar en fil som laddas hem av Prisjakts webbserver. Denna processas och data i den läggs in i en databas och sedan kan man söka och bläddra via webbgränssnittet på prisjakt som gör sökningar i databasen.

Vill du göra något liknande, lär dig PHP eller Lasso och en databas som tex MySQL, den senare (dvs Lasso) är lite enklare att lära sig och skriva.

Senast redigerat 2007-12-30 21:23
  • Medlem
  • Värmdö
  • 2007-12-27 22:08

hejhej,

det är inga problem att skriva ett phpskript (t.ex.) som går till ett gäng fördefinerade urlar, kollar genom htmlkoden och sparar vissa delar till din lokala databas. kolla (ifall det nu är php du ska köra) in:
file_get_contents - som du kör för att hämta innehållet
preg_split, eller explode - kan vara ett bra nybörjarsätt att dela upp sidans innehåll i små arrayer tills du kommer ner till innehållet du vill åt.
simple_xml_load_string - skulle du eventuellt kunna använda för att skapa ett xmlträd av htmlsidan... funkar säkert tveksamt i många fall men jaja.

hej

Tack!

Jag skulle vilja tacka alla som har svarat ... har löst problemet. Har fått in allt information till ett xml fil.

1
Bevaka tråden