Time Machine har spårat ur

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2007-12-01 10:05

Jag började använda Time Machine 2007-11-02 för att göra säkerhetskopior av mappen Användare (Users), ca 28GB data, till en extern USB-disk kopplad till min Power Mac G5 2*1,8GHz som kör 10.5.1.

Fram tills igår har det fungerat utmärkt. Datamängden på USB-disken var från början runt 28GB men ökade plötsligt till det dubbla. Kanske i samband med att dagliga säkerhetskopieringar började sparas?

NU TILL PROBLEMET. Igår kväll fanns det plötsligt bara ca 12GB på USB-disken! Många underkataloger är tomma. Time Machine fortsätter att jobba som om inget onormalt inträffat!

Det är väl bara att starta om Time Machine igen och köra mitt gamla backup-script parallellt med Time Machine.

Någon som råkat ut för detta?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-12-01 16:58

Du kanske har en jättestor fil som du ändrar lite i hela tiden? Du kanske kör Entourage eller Parallells eller File Vault eller en databashanterare eller något dylikt?

Kolla på TM-disken, hur många backuper har det blivit totalt?

Hur stor är din disk?

Vad menar du med "Många underkataloger är tomma"? Var ligger dessa?

  • Medlem
  • 2007-12-01 19:01

Nej, ingen jättestor fil, Entourage, Parallells, File Vault eller databashanteerare.

Jag gör backup till en 500GB stor USB-disk, ett "hembygge" gjort av ett MaPower MAP-AL31CS chassi och en Seagate Barracuda SATA-disk (ST3500630AS). Min G5'a var på reparation i 2 månader så jag var tvungen att köpa ett chassi för att komma åt data på diskarna. Nu fick den bli TM-disk. Disken är felfri enligt Skivverktyg. Eftersom allt fungerat perfekt med TM i nästan en månad tycker jag disken i sig borde vara "godkänd" av TM.

Exempel på tomma underkataloger är t ex underkataloger i mappen Dokument, där jag vet att det skall finns filer, eftersom de finns där på "originaldisken", och så länge TM fungerade också fanns där.

1
Bevaka tråden