Vad är "fierycupsfilter"?

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

En av våra arbetsstationer (OS X 10.4) har tappat kontakten med en fyrfärgskopiator och trots ominstallation av skrivardrivrutiner kan inte kontakt upprättas igen. Felmeddelande att fierycupsfilter termineras dyker hela tiden upp. Följaktligen kan man inte skriva ut.

Vad betyder detta? Och hur göra för att bli av med detta...?

Tacksam för hjälp!

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-20 11:01

HIttade detta på adobes supportforum... Kanske kan vara till någon hjälp...

Citat:

You need to modify the Fiery PPD file at the following line in order to ignore the CUPS filtering process which is not needed since the Fiery is already a postscript printer. This problem also occurs with Quark 7.0

before

cupsFilter: "application/vnd.cups-postscript 0 /Library/Printers/Canon/PS3/Filters/fierycupsfilter"

after
% cupsFilter: "application/vnd.cups-postscript 0 /Library/Printers/Canon/PS3/Filters/fierycupsfilter"

Ursprungligen av Nomad:

HIttade detta på adobes supportforum... Kanske kan vara till någon hjälp...

Tack, detta verkar vara ett bra tips!

Men, hur tusan hittar man rätt PPD-fil och vet att den är den aktiva? (Systeminställningar verkar inte tracka detta, Spotlight klarar inte söka, Mac OS X har PPD:er överallt...) Tips emottages tacksamt om var man hittar aktiv PPD!

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-21 09:58

Det finns en OSX 10.4 CUPS Filter update för utskrift på Fiery-rippar. Den är från i våras. För tex. KonicaMinolta X3e och Intel-Mac hittar du den här:
http://onyxftp.mykonicaminolta.com/download/SearchResults.aspx?productid=244&osid=15

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-12-03 17:03

Prova att ladda hem EFIs installationsprogram härifrån http://services.efi.com/support/drivers/ (välj EFI Software i spalten t v så hittar du en OSX Cups filter fix -installerare. Den stoppar in sig där den behövs, så man behöver inte hitta aktiva PPDer. Det är dessutom så att i OSX så är vissa PPD-filer komprimerade i .gz -format. Det är ingen idé att försöka fixa det manuellt verkar det. Man får välja PPD när man "lägger till skrivare" från den lista man får då.

På EFI-sajten finns oxå en hel del annat, men jag har tyckt att det verkar som om skrivarleverantörens sajt är bättre uppdaterad. Jag kan ha fel.

1
Bevaka tråden