Kernel panic.... Hjälp!

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • International user
  • 2007-11-18 19:27

Har haft min macbook pro i snart 1 år och är mer än nöjd. Uppdaterade för några veckor sedan till Leopard och har nu gjort den senaste uppdateringen. Nu har jag dock för första gången haft problem med min mac. Efter att man kört en stund med datorn (kan vara 1 timma eller kan vara 10 min) så går en ridå ner över skärmen o säger att man ska starta om datorn med hjälp av power-knappen. Innan detta händer så märker jag att internet:et slutar fungera, dvs safari eller firefox bara står o väntar o väntar.... När datorn väl startar upp så kommer följande fel-kod upp:

-------
Sun Nov 18 19:19:45 2007
panic(cpu 0 caller 0x0039CD77): "m_free: freeing an already freed mbuf"@/SourceCache/xnu/xnu-1228.0.2/bsd/kern/uipc_mbuf.c:2742
Backtrace, Format - Frame : Return Address (4 potential args on stack)
0x3a323978 : 0x12b0e1 (0x455670 0x3a3239ac 0x133238 0x0)
0x3a3239c8 : 0x39cd77 (0x48e03c 0x3004dc00 0x4b1cd01c 0x13ff64)
0x3a323a08 : 0x39d073 (0x2ffd8600 0x8 0x3a323a58 0x1)
0x3a323a28 : 0x907b87 (0x30061a00 0x0 0x20 0x2)
0x3a323b98 : 0x907ec5 (0x239c62c8 0x239c8150 0x9a907 0x0)
0x3a323ce8 : 0x91320b (0x23ac4004 0x0 0x3b2dc7c 0x19ccc1)
0x3a323e68 : 0x8e384a (0x239c64c0 0x22aeb4ee 0x3a323e88 0x1a136f)
0x3a323eb8 : 0x8e4f3f (0x96bc80 0x96bc84 0xbfe00000 0x0)
0x3a323f48 : 0x8e34b7 (0x4376004 0x0 0x0 0x19ccc1)
0x3a323f78 : 0x13e987 (0x4376494 0x4376004 0x0 0xbfff7630)
0x3a323fc8 : 0x19e2ec (0x0 0x0 0x1a10b5 0x4662b00)
Backtrace terminated-invalid frame pointer 0
Kernel loadable modules in backtrace (with dependencies):
com.apple.driver.AirPort.Atheros(300.22)@0x8e2000->0x96cfff
dependency: com.apple.iokit.IO80211Family(200.7)@0x8c4000
dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.4)@0x63c000
dependency: com.apple.iokit.IONetworkingFamily(1.6.0)@0x64c000

BSD process name corresponding to current thread: kernel_task

Mac OS version:
9B18

Kernel version:
Darwin Kernel Version 9.1.0: Wed Oct 31 17:46:22 PDT 2007; root:xnu-1228.0.2~1/RELEASE_I386
System model name: MacBookPro2,2 (Mac-F42187C8)

-------

Någon som vet vad jag ska göra för att få slut på eländet?

Tilläggas bör att jag inte är nån hejare på datorer....

Tacksam för hjälp/tips!!!

Kan vara något tjall på ditt Airportkort.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-18 20:01

Hur installerade du Mac OS X 10.5? Uppgraderade du eller Arkivera och installera?

Titta i mappen System/Bibliotek/Extenstions/ Ligger det där en fil som heter AppleAirPort2.kext Det är en drivrutin från Mac OS X 10.4 som inte ska vara med längre. Detta hjälper mest mot problemet att Airport-kortet inte känns igen men löste ett liknande problem förra veckan på det sättet.

  • Medlem
  • International user
  • 2007-11-18 20:41

Kollade där du sa och där fanns ingen sån fil, däremot en som heter AppleAirPort.kext. När jag installerade så valde jag "radera och installera" så den är helt "clean" borträknat det som jag har "smutsat" ner den med.

Men som ni säger, verkar onekligen vara något lurigt med airporten.... trött jag blir!

Tack hur som helst!

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2007-11-19 16:06

Är det så att du kör Azureus eller annan bittorrent klient vid de tillfällen det händer? verkar vanligt när man kör Azureus. Har hänt mig vid 5-6 tillfällen på 2 veckor, man bara när Azureus varit igång. Verkar vara ett vanligt problem om man kollar runt på olika forum.

  • Medlem
  • International user
  • 2007-11-20 12:43

Gullmar!!! Du har rätt. Jag körde Azureus. Det är alltså där skon klämmer.... Går det att fixa det?

Bra att veta vad det är iallafall, tack!!!!

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-21 00:37
Ursprungligen av westerli:

Gullmar!!! Du har rätt. Jag körde Azureus. Det är alltså där skon klämmer.... Går det att fixa det?

Bra att veta vad det är iallafall, tack!!!!

Tydligen fungerar det bara för en del, har inte så mycket med programmet att göra som med högt tryck på uppkopplingen. Men eftersom det fungerar för dig så är det ju toppen.

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2008-01-28 20:25

Jag hade samma problem med min macbook, azureus, airport och leopard. Jag provade att installera om hela systemet, innan jag idag kom på att prova inställningarna i aiporten pga diskussionen ovan.
Kom på att jag bytt Radioläget strax innan felet uppstod (från b/g-kompatibel till endast g).

Sedan jag nu bytt tillbaka till 802.11b/g-kompatibel och Grupputskick till 2Mbit/s, så har jag inte fått några fel, trots att jag kört azureus. Hör av mig om problemet kommer igen...

1
Bevaka tråden