iBook med krånglande hårddisk

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har släpat med mig min systers iBook för att fräscha upp den och hjälpa henne få den att fungera som den ska. Den har haft en hårddisk som varit lite krånglig och emellanåt vägrat att starta igång (frågetecken vid uppstart, eller bara en grå skärm). När hon köpte den och var i London hjälpte dom henne på en applestore med att installera tiger igen och fräscha upp, men blev efter ett tag samma problem igen.

Mitt problem nu är att jag inte kan återskapa det. Datorn gick igång utan problem när jag testade och nu efter x antal timmar installation av program, avinstallationer, omstarter och skivverktygstest så bråkar den inte över huvud taget.

Frågan är nu, finns det nått vettigt program att testa disken med? För att se om den faktiskt är påväg att dö?

Är det vanligt att diskar bråkar så här fram och tillbaka? Alla diskar som dött för mig har dött och aldrig mer visat livstecken. Men den här verkar ha nio liv nästan.

Nej, det är inte ovanligt att de bråkar på det här viset. Om ni har AppleCare har ni fått en skiva med TechTool Deluxe. Det är en variant du kan testa. Annars har du Apple Hardware Test som du kan tanka från Apples sida, vet dock inte om det är vidare tillförlitligt.

1
Bevaka tråden