Nybörjarfråga om IE och CSS

Tråden skapades och har fått 12 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Sitter just nu och försöker lära mej CSS ordentligt och har skapat en enkel sida som funkar fint i FF, men i IE så hamnar vänsterspalten i mitten av sidan.
Vad måste jag göra för att få IE att fatta var jag vill ha spalten?

Länk till sidan: http://www.blug.se/matthias/index.html

Ooo, du har gett dig på en tuffing:) Det kan ta ett tag att testa fram det där på egen hand. Jag kan försöka skriva något specifikt om din sida sen, när jag hinner med det, men under tiden kan du kolla:
http://webbutvecklarna.se/
(en ganska enkel tvåspaltslösning)

även denna:
http://webbutvecklarna.se/demo/
(fast denna gör också position fixed och en del javscript - tar du bort de bitarna och allt annat irrelevant i koden så har du en tight fungerande trespaltare - kan se om jag hinner röja fram svaret här senare).

liksom en grundläggande layoutövning:
http://webbutvecklarna.se/code_samples/pos.html
(i denna finns alla möjliga varianter på positionering, bl a trespalt och lite till. Hantering av dokumenthöjd då den inte är fixerad saknas här - trots det tycker jag det finns mycket att hämta)

En variant till, enklare med floats och hantering av dokumenthöjd:
http://webbutvecklarna.se/code_samples/postest.html

Tackar Jag ska ta mej en titt på sidorna.

Det är farligt att börja jobba innan man har fått sin första kopp kaffe för jag gjorde något och nu ser den ok ut i IE.

Har bara ett problem med höjden på en horisontell rad.

Kan tillägga att jag gärna tar emot förslag på andra färger.

Känns lite tidigt att kommentera på färger:) Ingen inriktning eller innehåll att spänna mot. Såg dock en grej i firefox, input fälten i loginrutan sticker ut - kolla bifogad bild.

Ursprungligen av ninjamac:

Känns lite tidigt att kommentera på färger:) Ingen inriktning eller innehåll att spänna mot. Såg dock en grej i firefox, input fälten i loginrutan sticker ut - kolla bifogad bild.

Åtgärdat
Vad jag har förstått så kommer sidan att innehålla artiklar m.m. om Linux.

Om jag personligen skulle göra en Linux-site skulle jag köra på en ganska strikt eller seriös look - som kontrast till de många ganska röriga Linux-siter som finns. Tänk på en sak - om det finns risk för sidor med mycket text och kommentarer så kanske den designen du gör nu skulle behöva bli fullhöjd och scrollvänlig.

Favorit bland "cleana" tech-siter: http://alistapart.com/

Ska fortsätta att fila på designen. Vad tror du om färgerna? Jag är mest van vida att göra sidor i svart, grått och vitt så jag har lite problem.

Jag har inget emot färgerna i sig, orange och grått kan mycket väl funka. Är tveksam till bakgrundsmönstret och jag hade nog nöjt mig med grå body och orangea boxar men vita ytor för text. Annars, kika på några väldigt ljusa/softa färger och en enstaka starkare färg och så text mot de ljusare färgerna, eller mot vitt.

Tackar.
Satt och funderade på just orange så jag ska labba lite med det.

En sista fråga Hur sätter man enklast höjden till 100%? Så att den alltid fyller ut sidan i höjdled? testade med att sätta height: 100%, men det ville den inte veta av...

Kolla: http://www.99.se/utveckling/228280-problem-med-margins-i-css-mallen.html

och mitt förslag:
http://webbutvecklarna.se/code_samples/full_height_doc_and_viewport/

Det är ingen självklarhet, det där med 100% höjd. Tänk på att dokumentet kan bli högre än 100% - det är den grejen jag har pysslat med i länken ovan.

En annan variant (nu blir du torsk ):
http://www.456bereastreet.com/lab/css-frames-v2/example-2/
OM du skulle ge dig på det här (och det kan bli knepigt) - kolla och testkör nogrannt i både IE6 och IE7.

1
Bevaka tråden