Firewire fungerar inte i Leopard

Tråden skapades och har fått 26 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-04 17:01

Efter att ha installerat Leopard så man min WD My Book börjat krångla. Den har inte hittats när jag har kört den med Firewire så till slut tröttnade jag och hämtade USB kabeln och den hittades direkt.

Har inte haft några problem med detta på Tiger. Någon som kan ha en bra lösning på detta? Då USB portar är hårdvaluta så vore det skönt att kunna ha den på Firewire.

MVH

Zebbe

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-04 23:33

Jag har en WD My Book med Firewire som fungerar utmärkt med Leopard. Powerbook 12", Powerbook 15", Mac Mini intel. Så det "ska gå".

Du kanske har sladdproblem?

Jag har en HD som jag har via ena Firewire-porten, och det funkar utmärkt för mig.

Jag har inte heller några problem med min WD My Book Pro Edition 500GB i Leopard. Kör den på en MacBook 2,16GHz över Firewire. Fungerar hittills precis lika bra som tidigare i Tiger. Har du haft möjlighet att testa den över Firewire mot en annan maskin efter att du uppgraderade till Leopard? Bara för att verkligen vara på den säkra sidan menar jag.

Har du installerat drivrutinen då? Det kommer ju med en WD Button Mangager Software som du ska installera för att hårddisken ska monteras direkt när du pluggar in den. Annars får du gå till skivverktygen och montera den.

Min Mybook funkar även den utmärkt i Leopard över firewire.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-05 10:15

Jag struntade i "Button Manager". Det funkar fin-fint ändå för mig. Monteras automatiskt utan problem!

  • Medlem
  • Lund
  • 2007-11-05 13:42

Har en Macbook CoreDuo med Leopard och en WD My Book Premium med firewire och det funkar hur bra som helst. Har både kört uppgradering från Tiger och ren installation och inte haft några som helst problem på något av de.

  • Medlem
  • Lund
  • 2007-11-05 14:28

kanske beror på hur den är instalerard och vilken typ av partition som är på den?
Min 500Gb fungerar utmärkt både utan och med Button Manager

  • Medlem
  • Malmö
  • 2007-11-05 17:19

Jag har en WD 500GB med tre olika interface... Har använt FW800 till min iMac och FW400 till en MacBook, utan problem (båda med Leopard, så klart). Ingen av dem hade "button manager".

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-07 21:47

Bestämde mig för att byta min mail på forumet och blev därför inaktiv tills nu.

Tack för alla svar. Installerade button manager när den började krångla men hittar inget program för det och märker ingen skillnad efter.

Dessutom fungerar det fortfarande inte, när jag går in i Systeminformation så står det att den inte kan ansluta till Firewire. Som sagt, fungerade utmärkt på Tiger men nu med Leopard så. Fungerade första dagen men inte efter det.

Måste finnas någon lösning.

Tack!

jag har precis samma problem med en My book studio edition pro 500gb, har du hittat någon lösning?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-12-10 21:16
Ursprungligen av aftermath:

jag har precis samma problem med en My book studio edition pro 500gb, har du hittat någon lösning?

Nej tyvärr inte, kör min på USB numera...

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2007-12-12 09:50

Har haft problem med min 500Gb Studio edition också. Den ansluter dock normalt men hänger sig ondskefullt ibland (vilket är en dålig kombination med time machine). Får prova usb-sladden och se om det löser sig.

Har annars en macbook 2.0 Ghz tidig rev (före 802.11n) med Leopard.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2007-12-12 09:59

Hittade för övrigt denna tråd på apple's forum som beskriver "mitt" problem, tyvärr ingen lösning.

http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=6069107

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2007-12-12 10:08

Däremot föreslås en lösning på Western Digitals sida;
http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=1697&p_created=1194028789&p_sid=-ZTTA_Si&p_accessibility=0&p_redirect=&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9MzQ2LDM0NiZwX3Byb2RzPSZwX2NhdHM9JnBfcHY9JnBfY3Y9JnBfc2VhcmNoX3R5cGU9c2VhcmNoX2ZubCZwX3BhZ2U9MSZwX3NlYXJjaF90ZXh0PU15Qm9vayBTdHVkaW8gZmlyZXdpcmUgZnJlZXpl&p_li=&p_topview=1

I korthet: Byt till USB eller använd Button Manager. Får prova när jag kommer hem men känns ändå lite shaky. Har inte fått klarhet i om det är för alla diskar eller vissa problemet finns, vill inte försöka få en ny enhet för att inse få samma problem utöver att man fått flytta filer som en idiot.

För övrigt blir man produktiv på att lösa "hemma-problem" när maskinparken på jobbet står still och folk försöker laga den

Jag har också börjat få problem med min WD My Book. Har fungerat finfint innan men nu när jag tänkte börja använda den som time machine-disk i leopard så strular den hela tiden. När jag väl får igång den så hakar den snart upp sig, och då måste jag dra ut kabeln för att allt ska flyta på som vanligt igen. Har samma problem oavsett om jag kör FW eller USB. Blir snart tokig.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2007-12-14 18:02

Kan tipsa om att dra ut kabeln-knepet är ett säkert sätt att förr eller senare kvadda filerna. Hänt mig en gång hitills, jag kommer nog försöka byta disken snarast, någon som vet om det är samma fel på alla? Mybook Studio är ju snygg som få och matchar cinema alu finfint så hade gärna sett en fungerande sådan.

Edit: Kan tillägga att jag nu provat köra med USB men det är samma problem där.

Jag har backupat och formaterat disken så dra-ut-kabeln-tricket oroar mig inte så mycket. Jag vet inte hur ett byte skulle gå till för min del eftersom min disk snart är 1 år. Tydligen är det flera som har strul under just Leopard med My Book-diskar så jag antar att det är Leopards fel. Eller WD:s kanske. Bara att vänta på en uppdatering I guess.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-02-11 09:08

Efter att ha fungerat skapligt (hänger sig ibland men avmonterar man så står man ut med det) så slutade nu firewire-kabeln resolut att fungera. USB fungerar dock fint. Börjar tröttna på strulet med den här maskinen nu. Läste någonstans att en WD rep hade sagt det skulle bli en patch i end-feb men att vänta på att se om det ryktet stämmer känns ju sådär.

Har någon bytt sin MyBook mot en (likadan) dito?

Båda la av tvärt

Två WD My Book 500. Helt plötsligt gick det inte att hitta diskarna härom dagen. Uppdateringen av Leopard till 10.5.2 har inte hjälp. USB verkar funka men är så jädrans segt. Jag har inte hittat någon lösning.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-02-18 23:03
Ursprungligen av Flexifuel:

Två WD My Book 500. Helt plötsligt gick det inte att hitta diskarna härom dagen. Uppdateringen av Leopard till 10.5.2 har inte hjälp. USB verkar funka men är så jädrans segt. Jag har inte hittat någon lösning.

Hitta diskarna...men lyser det om disken (lamporna)?

Min slutade att fungera och är helt svart.....

/Arne

Min fungerar över FW så länge jag inte överför stora mängder data (20gb+). Så det gäller att köra Time machine rätt ofta. Hoppas patchen kommer snart.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-02-14 18:14

Jag fick igång firewire efter boota om macbooken och det är tydligen ett känt problem om man läser på western digitals forum. Man kan ju tycka att den där patchen borde dyka upp snart. De säljer väl fortfarande den här disken på massa macbutiker liksom.

Jag funderar i samma veva på att uppgradera till en 1Tb och dumpa min 500Gb till en väninna (som också har macbook men ännu kör Tiger). Eller skall man pynta dyrt för en Time Capsule trots jag inte har 802.11n? Känns ju lite jobbigt att flytta filer över 802.11g då och då.

Tackar! Detta ska bli mycket spännande.

Edit: Nähäpp, får fortfarande ingen kapacitetsmätare på framsidan.

Senast redigerat 2008-02-15 11:12
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-02-15 15:52

marchushedenstrom: Vilken hårddisk har du? Jag har en studio men den är 97% full så det är lite svårt att se huruvida mätaren fungerar eller ej. Har se om den låter bli att spinna upp också. Ibland tog det ju ngn dag innan den dog.

Ursprungligen av d99gnu:

marchushedenstrom: Vilken hårddisk har du? Jag har en studio men den är 97% full så det är lite svårt att se huruvida mätaren fungerar eller ej. Har se om den låter bli att spinna upp också. Ibland tog det ju ngn dag innan den dog.

Premium edition. Den med två blå cirklar. Den inre ska ju indikera ledig plats, och jag har omkring 50 GB ledigt. Inre cirkeln är jämnt upplyst.

I övrigt fungerar den bra.

1
Bevaka tråden