T-shirt shop?

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vi är några stycken designer som tänkt gå ihop och börja kränga lite t-shirts via internet, mest som en kul grej till att börja med.

Jag har kikat runt lite på spreadshirt och cafepress osv men känns inte som nån av dessa går att customiza tillräckligt.
Vi vill sattsa på en riktigt snygg webshop med riktigt snygga tees.

Har ni några tips på liknande sidor med väldigt justerbara shoppar, eller nått tips på att lösa de hela på bättre sätt?

tackar

http://www.zazzle.com har jag testat och blev imponerad av hur enkelt och flexibelt de hade löst själva desgin-processen.

http://www.oscommerce.com/

är en gratis webshop som man formar efter eget behov. kräver lite kunskap och tålamod men man får ut mycket av det...

Kan inte rekommendera oscommerce, speciellt inte om man vill lyckas med en egen layout och design.. på tok för tungrott och ganska antik kod. Snart lär OsC äntligen pensioneras, när magento blir klart. Fast man kan nog inte räkna med att göra en produktionsklar site med Magento förrän framemot sommaren. Ska kolla in zazzle.com - har inte gjort det.

Nyare system jag har kollat på och tyckt verkat lovande:
http://tradingeye.com/
http://www.foxycart.com/

och så magento, men som sagt, inte körbart än:
http://magentocommerce.com/

sen finns ju:
http://www.cubecart.com/
men jag är lite osäker på om systemet är smidigt nog eller om det är lite "kod-tungt"

Min rekommendation brukar vara Joomla (ett CMS) med VirtueMart (en bra webbshop), och därmed får man funktionen att kunna göra eller köpa templates till Joomla men just för branschen T-shirts så finns det flera möjligheter, du har väl inte missat dessa (ställen där företaget i fråga både trycker T-shirten åt dig och låter dig ha en webbshop hos dem?

CafePress (redan nämnd, sorry)

PrintMojo

Spreadshirt (redan nämnd, sorry)

Det finns massa företag som gör samma som du gör, lite ideer på hur er verksamhet skall fungera kan man alltså få från konkurrenterna här: IndigoClothing och Threadless bara för att nämna två stycken av säkerligen tusentals. (Men låt inte det avskräcka er. )

En länk med lite allmänna och mycket specifika råd:
How to sell T-shirts online

Lite roliga ideer på nicher inom T-shirttryckar-branschen finns hos roliga webbsiten SpringWise.

Tack för alla tips.

Jag har tittat på "fulfillment" alternativen (cafepress & spreadshirt osv...) men det verkar inte som någon av dom ger tillräckliga möjligheter till en helt egen utformning av webshoppen.

Hela idén med våran verksamhet är att ha få men väldigt bra/snygga produkter och dessutom en väldigt attraktiv webshop som ger intrycket att det är exklusiva tröjor.

Det verkar som vårat alternatv blir att skapa en helt egen webshop och sköta tryckningen på egen hand vi någon leverantör.

Eller har ni några tankar på enklaste alternativen för just oss?

Vi vill ju fokusera på webshopen och tröjorna, helst slippa tryckning, logistik osv.

Ledsen med det låter inte alls som ett problem i mina öron.

För det första, satsar ni på tex Joomla + VirtueMart får ni en webbshop som går att konfigurera fritt vad gäller utseendet. Det finns flera mycket bra guider till hur man skapar en Joomla-template (googla).

Till Joomla och VirtueMart finns massa extensions (http://extensions.joomla.org/ ), en sådan är tex olika typer av formulär-lösningar, så eventuellt behöver ni inte ens en webbhop, kanske det räcker med ett beställningsformulär (skapat med formulär-lösningen) eller en enklare produktkatalog eller kanske en otroligt enkel webbshop istället för den fullfjädrade VirtueMart (kolla här på min CMS demo site för ett par varianter av webbshop).

Det där med fulfillment borde inte vara några problem, om utseendet är så viktigt att ni vill lägga tid på detta, och därmed vill välja bort färdiga webbshoppar, så är väl lösningen helt enkelt att ta emot beställningar i en webbshop och när ni får mailet eller motsvarande är det bara att logga in beställningarna annan webshop som inte är synlig annat än för er (tex cafepress, spreadshirt osv, dvs någon som har tryck och fullfillment). Enkelt!

Visst, blir det lite extra jobb, men ni får lägga två saker i vågskålarna, vikten av utseendet i den ena skålen och dubbelarbetet som blir med att ha två webbshoppar i den andra och skriva av ordrar. Lycka till!

Senast redigerat 2007-11-05 21:18

Hur gick det med detta?

ingen som testat Magento ännu?

Ursprungligen av David Slättne:

ingen som testat Magento ännu?

Upplevde att det var väldigt bökigt att installera o ledsnade, ska återkomma när det börjar närma sig v1.

1
Bevaka tråden