Konstig paus i nätverkstrafik

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag kör en iMac i ett Windows-nätverk. Jag har mina musikfiler på en delad disk på en Windows-server, varifrån iTunes kan spela upp dom. Problemet är att under uppspelning så blir det ofta en flera sekunder lång paus i uppspelningen.

Problemet är inte relaterat till själva nätverksanslutningen, problemen uppkommer nämligen oavsett om jag kör på kabel (1 Gigabit) eller via WLAN (56 Mbit). Jag har nyligen också uppdaterat maskinen till Leopard, men problemet kvarstår fortfarande efter uppdateringen.

Jag har inga som helst problem att spela upp filerna från andra (WIndows-) maskiner i nätet.

Jag har undersäökt problemet med Aktivitetskontroll, och den bekräftar att det är något problem. Nätverket tar emot data, men plötsligt går det ner till noll, håller sig på noll i flera sekunder, och sen går det upp till normal nivå igen.

Jag vet inte vad jag ska göra för att hitta problemet, så alla tips är hemskt välkomna (förutom att byta till OS X Server i nätet då :-)!

Mvh;
/jb

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-01 21:12

Händer samma sak med andra protokoll som http eller ftp?

Ursprungligen av ntity:

Händer samma sak med andra protokoll som http eller ftp?

Nej, inte vad jag kunnat se. Jag har testat att streama musiken från iTunes på en annan maskin (också Windows-baserad) utan några problem.

Problemet verkar enbart vara relaterat till att hämta filer från Windows-servern.

Mvh;
/jb

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-02 18:48

http://www.99.se/naetverk-saekerhet/216572-vart-aer-flaskhalsen-osx-xp-hastigheter.html

Standardlänkade tråden då det kommer till dessa saker, windows cifs har alltid agerat underligt, att sedan os x försöker göra det rätta men inte riktigt lyckas gör inte saken bättre.

1
Bevaka tråden