GIS på mac?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Finns det några vettiga GIS-program till mac? Jobbar med ARCview GIS på skolan nu.

Vad jag vet så är det rätt dåligt med gis-system för mac.

Det som finns är dock bland annat grass http://grass.itc.it/ som är open scource och även http://www.qgis.org/ som om jag inte minns fel bygger på grass.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-11-28 13:37

Jag vet att den här diskussionen är gammal men jag kan tillägga att Quantum GIS (Welcome to the Quantum GIS Project) är numera användbart. Man behöver inte blanda in GRASS eller PostGIS längre men de är fortfarande tillgängliga via QGIS om man vill. Det finns många vektor GIS funktioner inbakade och GDAL stöds via en ganska bra GUI. QGIS är inte felfritt men det är gratis och funkar direkt i OSX Är man van vid Arc är QGIS kanske lite "svår" i början men man hittar rätt ganska snabbt. Jag letar fortfarande efter en bra raster GIS/fjärranalys program.

Sitter och letar runt och läser på om GIS. Har planer på att ta in det i min utbildning. (civ.ing. Ekosystemteknik, Lund) Bara läst 50 poäng på gymnasiet och den kursen var inte supergivande om jag säger så. Mest googlat och läst lite på wikipedia men är grymt intresserad. Tur att man har en kompis som läser Lantmäteri. Hittade denna hemsidan med ett alternativ till Mac: Cartographica | The Macintosh GIS

1
Bevaka tråden