Inget DTS-ljud med VLC

Tråden skapades och har fått 23 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-10-29 17:39

När jag försöker spela upp några mkv-filer i 720P vill inte minin skicka DTS-strömmen hela tiden. Den växlar mellan att inte skicka den och tillbaka till DTS-ljud. Jag tror inte att minin är för långsam (2.0 GHz med Leopard), jag har spelat upp en annan mkv-fil i 1080P med DTS och det gick bra.
Någon som har någon idé om vad som inte stämmer?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-10-30 10:06

Ingen som haft några liknande problem med sin mac?

  • Oregistrerad
  • 2007-10-30 10:24

Låter mest det är fel på din fil

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-10-30 10:45
Ursprungligen av studiox:

Låter mest det är fel på din fil

Ja det skulle ju kunna vara det, men det är flera som det är exakt samma fel på och flera andra som fungerar smärtfritt

  • Medlem
  • 2007-10-30 15:06

När du säger "skicka", menar du att du har datorn kopplad till en förstärkare?
Har du virat ihop den optiska kabeln för mycket? Den tål inte för skarpa svängar.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-10-31 10:35

Nej den ligger fint, funkar ju som sagt med allt annat ljud förutom DTS på vissa filer (de flesta verkar det som).

Jag har alltså en Mini C2D 2.0 med 10.5 kopplat till TV och receiver. Är det verkligen ingen annan som har upplevt samma problem med sin mac?

Antingen;
- Min Mac är för långsam för vissa DTS-spår?
- Något med VLC och Mac som gör att det inte funkar?
- Något annat?

Kan jag kolla bitrate (eller vad det heter) på ljud/videospår på mkv-filer på något lätt sätt?

  • Medlem
  • Kalmar
  • 2007-10-31 11:53

Ingen aning om det kan ha betydelse i ditt fall. Men jag hade också vissa problem med DTS-uppspelning via min Sony-receiver (däremot aldrig för Dolby Digital) från DVD-spelaren i Minin. Fick tips om att snabbbläddra fram ett kapitel (och därefter gå tillbaka) och detta har funkat varje gång jag provat, dvs DTD-avkodningen har satts igång. Oklar bugg, men det gick i alla fall att lösa.

  • Oregistrerad
  • 2007-10-31 16:44

Om du laddar hem något 5.1 avsnitt från SR.se hur fungerar det då? (Sveriges radio kodar nog sina filer ganska bra till skillnad från diverse piratsajter).

Jag har inte upptäckt något liknande problem med VLC. DTS i sig tar inte så hemskt mycket CPU (Däremot gör ju HD format det..) - Har du testat o spela ett par vanlig DVD med DTS i VLC?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-01 02:38

Konstigt att ingen har frågat om det här förut, verkar vara fler än jag som haft samma problem.
Tydligen klarar inte VLC i OS X att fixa 1.5 mbits DTS-spår, det verkar inte bättre iallafall

Blir tvungen att damma av en XP skiva och fixa med bootcamp, jämmer

Edit:
Snackar om 1.5 mbits DTS-spår i mkv-filer alltså, inte DVD:er med DTS.

  • Medlem
  • 2007-11-04 12:04

Nej, 1.5 mbps DTS funkar inte med VLC och SPDIF. Just nu iallafall.
Finns mängder av trådar om det på VLC:s forum.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-07 20:52
Ursprungligen av eQ:

Nej, 1.5 mbps DTS funkar inte med VLC och SPDIF. Just nu iallafall.
Finns mängder av trådar om det på VLC:s forum.

Shit vad jobbigt!
Men kan man fixa det i Windows, om någon vet hur vore jag mycket tacksam.
Testade att installera XP på minin och slängde in VLC vilket resulterade i samma problem. Sedan installerade jag Media Player Classic + FFDShow + HaaliSplitter och jag fick samma problem! *galen*

Någon som har en Mac som klarat spela upp 1.5 mbps dts spår på (i os x eller xp)??

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-07 21:51

Som genom ett under funkar det!
Orkar inte skriva hur jag löste det nu, kan göra det imorgon om någon är intresserad. Nu ska jag kolla på film i DTS!

Skriv genast!

Lite offtopic, men det är ju våldtäkt av HD-filmer att kolla på dom genom VLC. Jag kör sedan ett par dagar tillbaka MPC + ffdshow för all HD och bilden är ju enormt mycket bättre. Tråkigt dock att behöva Windows på sin mediacenter för att få bra bild som flyter

Mvh,

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-08 08:41

Hinner inte boota om minin i XP nu, ska iväg till föreläsning, så jag tar det ur minnet.
Installerade FFDShow + HaaliSplitter + Media Player Classic OCH AC3Filter (vilket jag inte gjorde förra gången, finns på http://ac3filter.net/ ).
I AC3Filter ställde jag in på AS IS under output och använd SPDIF, då ville inte MPC spela filmer med DTS. Kollade under inställningar för FFDShow (i MPC, finns under Play -> filters -> FFDshow om jag kommer ihåg rätt) och klickade ur 3 st boxar som hette i stil med DTS/AC3, DTS, AC3.
Sen funkade det!

Jag kan kolla upp det mer noggrant när jag kommer hem om det är oklart för någon som testat.

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2007-11-25 18:15

Skippa VLC och ladda hem senaste "builden" av MPlayer istället (kör MPlayer-dev-SVN-071104-01.dmg i skrivande stund). DTS och DD5.1 passthrough funkar finfint om växeln -afm hwac3 läggs till i command line. Mer info här.

Har en Mac mini 1.83GHz Core 2 Duo med 1GB minne. 720p funkar finfint. 1080p går med bra bildmässigt, men ljudet hackar ibland.
Fler som har detta problemet?

Tjenare,

stötte på detta problem för ett tag sedan, då jag skulle se på Casino Royale i HDTV i min hemmabio. Ljudet hackade sig fram, vilket efter en stund visade sig vara en kombination av DTS, SPDIF och VLC. Detta var, fram tills för några dagar sedan, den enda film jag haft detta problem med.

Nu har jag stött på det igen. Denna gång i At Worlds End.
Har letat lösningar och hittade då denna tråd. Provade med det som föreslås sist i tråden, med senaste Mplayer, men till ingen lycka. Detta felmeddelande får jag:

2007-11-26 00:14:44.465 MPlayer OSX[717] Arg: -slave
dyld: Library not loaded: /usr/lib/libiconv.2.dylib
Referenced from: /Applications/MPlayer OSX.app/Contents/Resources/External_Binaries/mplayer_intel.app/Contents/MacOS/mplayer
Reason: Incompatible library version: mplayer requires version 7.0.0 or later, but libiconv.2.dylib provides version 5.0.0
2007-11-26 00:14:44.599 MPlayer OSX[717] Abnormal playback error. mplayer returned error code: 5

Jag känner inte till någonting kring libiconv.2.dylib och har försökt googlat det men till ingen nytta. Hur fasen ska jag gå från version 5.0.0 till version 7.0.0 eller senare?

Tack på förhand,

Petter

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-11-27 09:13
Ursprungligen av Mäcen:

Skippa VLC och ladda hem senaste "builden" av MPlayer istället (kör MPlayer-dev-SVN-071104-01.dmg i skrivande stund). DTS och DD5.1 passthrough funkar finfint om växeln -afm hwac3 läggs till i command line. Mer info här.

Har en Mac mini 1.83GHz Core 2 Duo med 1GB minne. 720p funkar finfint. 1080p går med bra bildmässigt, men ljudet hackar ibland.
Fler som har detta problemet?

Drog precis hem senaste builden av MPlayer men jag kunde inte ens spela upp valfri .mkv-fil. Fick inga felmeddelanden direkt, kan de dyka upp i någon logg nånstans?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2007-11-27 13:37
Ursprungligen av boinnk:

Drog precis hem senaste builden av MPlayer men jag kunde inte ens spela upp valfri .mkv-fil. Fick inga felmeddelanden direkt, kan de dyka upp i någon logg nånstans?

Drog du även hem och installerade deras codecs-binärer?

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2007-11-27 20:23

Codec-binären har inte jag installerat och tror jag inte ska behövas.

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2007-11-26 12:58

petterekman: Om du inte redan har X11 installerat, så prova att installera det.

Ursprungligen av Mäcen:

petterekman: Om du inte redan har X11 installerat, så prova att installera det.

Har X11, gör ingen skillnad.

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2007-12-02 20:19

Provade nya VLC 0.8.6d idag. DTS funkar nu finfint!
Kan tillägga att 1080p med en topp-birate på 21Mbit/s också funkar "drop frame-fritt" nu. Detta på min Mac mini 1.83 GHz Core 2 Duo med 1GB minne.
Tack VLC!!

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2008-01-09 17:42

1.5Mbit DTS funkade inte i 0.8.6d. Fel av mig.
Dock fungerar det nu i senaste nattliga byggnationen (0.9.0), trunk-intel-20080104-1400.
Tyvärr hackar 1080p-rullar enormt mycket. Hade inte det problemet i 0.8.6d.

1
Bevaka tråden