Hej alla,

Tänkte bara säga att om ni inte hört talas om/använt ant så kanske det är dags att göra det nu. Det är ett program som kan hjälpa dig att bygga projekt och kan bestå av väldigt enkla scripts som i princip bara hjälper dig att kompilera och packa ihop eller mycket avancerade script som går ut på internet, hämtar hem senaste versionen av olika paket, bygger ett antal projekt som hör ihop men tillhörande dokumentation och "deployar" dessa där de ska vara (typ installerar servlets i Tomcat eller dylikt)

Här kan du hitta allmän information om ant
http://ant.apache.org/

Och här finns den officiella manualen
http://ant.apache.org/manual/

Och så kommer jag till anledningen till denna post. Jag har till slut efter mycket svärande kommit fram till hur man dynamiskt bygger upp den class path man vill inkludera i det manifest som ska ingå i produkten man bygger. Här är koden för det:

<dirname property="classpath.base" file="${library}"/>

<pathconvert targetos="unix" property="classpath" pathsep=" ">
<path>
<fileset includes="*.txt" dir="${library}">
<exclude name="something.jar"/>
</fileset>
</path>
<map from="${classpath.base}${file.separator}" to=""/>
</pathconvert>

Det utgår ifrån att du har sökvägen till din library katalog, den med de jar filer du vill ha i class pathen, lagrad i propertyn library. Vad koden gör är att plocka ut alla jar filer utom something.jar (bara ett exempel, kan vara någon jar du använder när du bygger men som inte ska vara med vid distribution) och lagrar dessa som en mellanslagsseparerad sträng som relativa sökvägar i propertyn classpath.

Har ingen aning om det är någon som kommer ha praktisk nytta av koden men jag bara kände för att skriva av mig lite. Om det är någon svensk som får samma problem någon gång så kan man ju hoppas att de hittar den här sidan