AVI-filer får fel datum i iPhoto

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-10-09 16:36

Hej,

Jag har en Canon Ixus 60 och använder iPhoto 6 för att visa bilder och filmsnuttar.

Mitt problem är att iPhoto inte lyckas läsa datumet på AVI-filerna. Vad jag kan se används istället datumet då filen skapades, dvs när jag importerade filerna. Är det någon som vet hur man löser det?

Hittills har jag kollat datumet med exiftool och ändrat i iPhoto manuellt, men det är knappast en smidig lösning.

Ja, det är en bugg, jag har tagit upp det förut här:
http://www.99.se/1325603-post16.html
http://www.99.se/1325690-post18.html
http://www.99.se/1329803-post39.html

Jag har även startat en tråd i Apples iPhoto '08-forum:
Wrong date/time on imported movies

Som jag skriver där så blir det rätt om du först kopierar till hårddisk och sedan drar filmerna in till iPhoto.

Hjälp gärna till att rapportera denna bugg till Apple så dom tar tag i det. Både 7.0.1 och 7.0.2 har kommit utan att problemet försvunnit

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-10-09 18:56

Ok, tack. Skickade också en buggrapport.

För mig fungerar det dock inte heller när jag importerar från hårddisken - det blir fortfarande importdatum i iPhoto. Jag kör version 6.0.6, det kanske gör skillnad.

Ursprungligen av rhubarb:

Ok, tack. Skickade också en buggrapport.

För mig fungerar det dock inte heller när jag importerar från hårddisken - det blir fortfarande importdatum i iPhoto. Jag kör version 6.0.6, det kanske gör skillnad.

Det var udda, för när jag testade i iPhoto 6.0.6 så fungerade det utmärkt oavsett hur jag importerade (och även tidigare så har jag aldrig haft problemet i iPhoto 6). Jag utgick ifrån att du också körde iPhoto 7 (eftersom det var där jag upplevt buggen), men u ser jag att du tydligt skrivit iPhoto 6 i första inlägget, sorry.

1
Bevaka tråden