Bra lösning för webbnyheter?

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har någon något bra tips på en bra färdig lösning för publicering av nyheter på Internet.
Spelar ingen roll om det är fri kod på en sida eller om det är en färdig lösning med månadskostnad. Tar gärna fler olika förslag.
Jag kan design och innehåll, inte kod.

Hade tänkt att nyheterna ska ligga löpande med senaste överst ungefär som på http://www.dpreview.com/

Jag skulle välja en lösning på WordPress eller Drupal, två verktyg som båda fungerar bra. WordPress är i första hand gjort för bloggar, men går att göra mycket av och är enkelt att jobba med. Drupal har en viss inlärningströskel, men å andra sidan är det otroligt flexibelt. Båda är byggda i PHP. Kan du ingen kod alls och vill inte lära dig är WordPress ett bättre alternativ. Vill du göra det riktigt enkelt för dig kan du öppna ett konto på wordpress.com, då står dom för serverbiten, installation och uppdateringar osv. Det är bara att börja använda (och kanske designa ett eget tema).

Adrian ger bra råd. Jag har använt Blogger i många år för ungefär samma jobb, det går det med. Numera använder vi Wordpress på en nyare sajt, men främst för att vi behöver mer kontroll på sajten.

Båda verkar intressant, ska kolla upp dom båda. Stort tack för tipsen.

Vet ni om man kan sätta ett eget domännamn (som jag redan äger) om man använder wordpress.com, eller får man ladda ner från wordpress.org då och fixa ett eget hotell istället?

Ursprungligen av Chaosstar:

Vet ni om man kan sätta ett eget domännamn (som jag redan äger) om man använder wordpress.com

Det går bra sedan en tid:
http://wordpress.com/blog/2006/10/24/domain-mapping-registration/

1
Bevaka tråden