Hur komma igång med windows och Bootcamp?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Om man ska installera Windows på sin mac verkar det som att Boot Camp är bäst att använda (?). Eller funkar Parellells bättre?

För att ordna detta måste man

1. Köpa windos operativsystem först, och sedan
2. Ladda ner Boot Camp el Parallells och installera detta, för att till sist
3. kunna öppna macen i windowsläge?

Stefan

Det beror på vad du vill göra med din Windows-installation.
Behöver du full datorkraft i Win så är det boot camp som gäller.
Den laddar du ner första av allt - sedan följer du den så klarar du dig.

Behöver du inte full kraft kan du köra i VMWare Fusion eller Parallells.

Eller så kör du din Win-partiotion (som det blir med Boot Camp) via VMWare Fusion eller Parallells. Då får du det bästa av två världar.

Jag skulle testa Bootcamp först. http://www.apple.com/macosx/bootcamp/
Det kostar ingeting (förutom Win som man måste köpa in själv). Man kan byta till Fusion eller Parallelels senare utan onödig krångel.
Läs installguiden nogrant, dock, och se till att uppdatera all firmware samt att köpa en vesion av Win som har stöd under bootcamp/fusion/parallels.

Jag använder Win bara för att kunna utveckla i Access, allt annat gör jag under OSX. Med bootcamp måste man bestämma sig när man bootar datorn om man vill köra OSX eller Win som os. Antigen det ena eller det andra. Jag bytte till VMWare Fusion http://vmware.com/products/fusion/features.html#c25451 för att den kör Win som ett applikationsfönster inom OSX. Fusion funkar utmärkt för mina behov, jag är helt nöjd med den. Win i Fusion och OSX delar mappar med varann utan problem. Klippa och klistra funkar också. Man öppnar Win i Macläge, helt enkelt

Det är enkelt att använda Bootcamp partitionen med Fusion (och förmodligen Parallels också, men jag har inte testat den själv), dvs man behöver inte börja från scratch när man byter från Bootcamp till Fusion. Man måste aktivera Win installationen igen, dock (det tog ett samtal med MS support i mitt fall).

Det finns diskussioner om Fusion, Parallels och andra lösningar: kolla runt på http://www.99.se/windows-pa-mac/

Lycka till!

just det! glöm inte installera VMWare Tools om du bestämmer dig att köra Fusion!

1
Bevaka tråden