Fel på mitt minne?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej alla!

Jag sitter och håller på och felsöker en kompis dator och snubblade då över "Apple Hardware Test" och tänkte köra det på hennes dator men innan jag körde det där tänkte jag att jag skulle köra det på min Mac Mini!

Till min stora fasa får jag då upp ett felmedelande när jag kör testet!
Felmeddelandet är som följer: 4MEM/1/40000000

Är det fel på mitt minne eller vad betyder detta??

Min Mac Mini funkar bra tycker jag.. visst jag har fått några Kernel Panics nån gång men över lag tycker jag den funkar bra!

Är det någon som vet vad detta betyder, jag har garanti på minnet så frågan är om jag ska byta ut dem!?

Tack på förhand!

  • Medlem
  • Lycksele
  • 2007-10-17 16:41

Jag köpte en Mini Intel här på 99mac, vill kunna se Sf-anytime och behöver därför windows. Satte ut min Mac Mini 1,5 gHz med 1 gig ram på Blocket. Den såldes under timmen men han som köpte den mailade och sa att det blev felmeddelande på Hardware-testet. Bildminne: Fel upptäcktes. Felkod:2ATI/4/4:113-xxxxx-116.
Jag tog så klart tillbaka Minin. Den funkade - och funkar fortfarande - utan några fel jag kan upptäcka. Körde själv Hardwaretestet och fick samma meddelande. Bytte 1 gig ram till 512 ram. Det som ändrades var att det istället stod 2ATI/3/4... Bytte till 256 meg ram. Det som ändrades var att det istället stod 2ATI/1/4...
Felmeddelandet blir alltså olika beroende på vilket minne som sitter i. Själv har jag inte upptäckt något som helst fel på datorn i användandet. Den har varit hur stabil som helst. Mest har jag använt en 7200 rpm extern hårddisk som startskiva (stor skillnad).

Gratian

  • Medlem
  • Lycksele
  • 2007-10-18 00:49

... så vad är det som är "fel" med min gamla MIni - som jag inte ser?

Det låter klurigt... jag hade garanti på mitt minne så jag skickade tebax det och fick ett nytt och nu springer den igenom Hardwaretest utan problem!

Samma sak var det på min kompis dator.. efter bytt minne så gick även den igenom Hardwaretest.

Jag vet inte alls men när jag läser om ditt felmedelande låter det mer grafikkort relaterat!?

1
Bevaka tråden