802.11n i både 2,4 & 5 Ghz

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Kommer att skaffa mig en MBP senare i höst och då även den nya Airport Extreme basstationen. I familjen kommer vi även att ha en äldre Pismo (802.11b), en ny HP Pavilion dv6560 (802.11n) och en stationär PC (just nu inget trådlöst kort, utan enbart tp-kabel).

Nu är frågan om det finns något PC-card som stödjer 5 Ghz-bandet eller om alla de som är tillgängliga på marknaden, endast stödjer 2,4 Ghz-bandet? Till Pismon har jag tänkt använda min nuvarande Netgear (802-11b) och koppla in det via en tp-kabel till den nya Airportstationen, medan jag ska använda mig av 5 GHZ-bandet till både MBP och HP:n (tror att HP:n klarar 5 GHZ-bandet, har inte fått den levererad än). Vill då koppla in ett trådlöst PC-card till den stationära PC:n, men men är det någon som vet vilket märke och modell man ska köpa för att PC-cardet ska fungera även i 5 GHZ-bandet?

Nu har jag skaffat mig en Airport Extreme basstation (den nya Giganet med 802.11n draft 2.0). Fungerar mycket bra, men fortfarande har jag inte hittat något PCI-kort som kör både på 2,4 och 5 Ghz. Är det ingen som vet om det finns något sådant kort överhuvudtaget?

1
Bevaka tråden