Brygga wifi med Asus WL-700gE och Airport Express

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Ursäktar dubbelposten, men vet inte riktigt vilken forumdel detta tillhör, måste få svar snabbt, därför ställer jag frågorna här med:

Har nu börjat spåna på en NAS-lösning då jag är trött min gamla pc som står och stönar hela tiden(stänger ofta av den pga detta, vilket gör att jag inte kommer åt min musik).

Jag har spånat fram lite olika lösningar, fast jag vet inte om de funkar, så jag hoppas någon kan hjälpa mig att svara på detta.

Alt 1:
Jag är sugen på en Asus WL-700gE, se: http://gizmodo.com/gadgets/wireless/...ent-193470.php

Det jag undrar, kan jag använda min airport express som huvudrouter och få Asus:en att kör trafiken trådlöst till MBP (som 2nd base i nätverket)???

Alt 2:

Jag har läst att det går att köpa en airport express till på sitt nätverk och sedan använda den ethernetport som finns till en dator som inte har eller har mer plats för ett wifikort. Se: http://www.macintouch.com/readerrepo...topic3205.html

Frågan är om jag kan sätta en airport express och köra ethernet ut till en ethernetkopplad extern hdd, tex. lacie minidisk 500 gb. Se: http://store.apple.com/Apple/WebObje...D22&nplm=TL155

Vore jättetacksam för svar så jag kan beställa ngn av lösningarna asap. Skälet för allt detta är att jag har ingående internet i vardagsrummet och lagringen skall stå inne i en garderob i sovrummet(vill inte ha ngn pc som låter och utvecklar värme där).

Mvh

Josafan

Har beställt en Airport Express och täntke bl a se om det går att förlänga (dålig svensk term) min Asus WL500GP (med OpenWRT). Kan återkomma med resultat.

Tack, men jag har valt att göra en annan lösning nu istället. Det blir Airport Extreme och USB-disk. Inte lika kompetent som Asus:en(jag tänker på bittorrent) men kanske stabilare. Dock ändå nyfiken på hur det kommer att gå.

Mvh

/Josafan

Jag har inte lyckats få igång WDS på min Asus eftersom jag har bytt till ett Atheros kort och tyvärr är kmod-madwifi i Kamikaze 7.07 felande. kmod-madwifi ska vara rättad i developversionen men den är inte kompitabel med min kärna. Men rent teoretiskt så ska det gå att ansluta Airport Express till en icke Apple Airport (Express eller Extreme).

När jag har tid så ska jag kika på detta mer! Kamikaze är ju som det låter en beta och allt är inte stabilt än. I Whiterussian ska detta fungera redan nu.

Förtydligande: Kamikaze och Whiterussion är versioner av OpenWRT.

1
Bevaka tråden