Börsprogram för Mac

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Nacka
  • 2007-08-22 10:53

Är det någon som använder sin Mac för att handla aktier? De flesta internet mäklare har programvara för att följa börskurser och placera köp-/sälj ordrar. Dessvärre har jag inte sett någon som stödjer Mac. Är det någon som vet om det finns någon internet mäklare som har uttalat stöd för OS-X?

Det finns flera diskussioner om program för aktiehandel på Mac med en hel massa länkar i.

http://www.99.se/ovrig-programvara/28281-aktieanalys-applikation-till-mac.html?highlight=aktiehandel

http://www.99.se/ovrig-programvara/24189-aktieprogram.html?highlight=aktiehandel

Det finns också trådar som nämner tex Avanza i samband med aktiehandel och andra ställen att handla aktier på, så sök lite så skall du finna!

http://www.99.se/allt-om-mac/95194-koepa-apple-aktier-hur.html?highlight=aktier

(Läs alltså dessa trådar och om din fråga inte är besvarad, skriv den i någon av trådarna ovan då de verkar passa din fråga här, onödigt starta nya trådar när folk tagit sig tid att svara bra i trådar som redan finns).

  • Medlem
  • 2007-08-24 08:06

Själv använder jag Avanza, Nordnet och i viss mån Aktieinvest. Avanzas och Nordnets vanliga internetmäkleri fungerar utmärkt med Mac. De är ju dock inga tradingprogram. Avanza har sitt Avanza Trader som är en Java-applikation för online-trading. De specar dock Windows som systemkrav -frågan är om det är relevant. Själv har jag inte testat, men kontakta deras kundtjänst och återkom i forumet!

Aktieinvest funkar inte i annat än IE och deras kundtjänst är intresserade av att möta oss som kör andra läsare. Frågan bubblar inom Aktiespararna (som äger Aktieinvest), men så mycket lär inte hända. Enda anledningen till att använda Aktieinvest är att det är billigt och att man kan dela på en depå med andra i en aktiesparklubb. Själva orderläggningen är undermålig, och order på vissa marknader (tex NGM) måste ringas in. Det går inte att ändra en order efter den är lagd, utan man får makulera och lägga ny.

1
Bevaka tråden