Smidigaste möjliga export av kontakter från Access till Adressboken?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Jag har ett stort antal kontakter lagrade i Access på en XP-driven burk och skulle smidigt behöva föra över dessa till macens adressbok. En txt-fil trodde jag skulle vara det smidigaste men tydligen visade det sig klurigare än man kunde tro då txt-filen inte låter sig importeras. Det kommer inte upp något felmeddelande som säger att txt-filen är ogiltigt formaterad, utan importrutan vägrar helt enkelt acceptera att man trycker på OK då man har märkt "posterna" med telefonnummer, adress och så vidare.

Vad jag vet kan varken Outlook eller Access exportera vCard-filer, så vad är lösningen?

Det är alltså vid det här steget det tar stop och OK-knappen totalvägrar:
http://img250.imageshack.us/img250/1304/123ox0.png

Tack på förhand.

Jag känner igen att jag har haft samma problem. Ett tips: textfilen måste vara tabb- eller kommaseparerad. Vet inte om det hjälper men det är värt ett försök!

Filen är separerad på rätt sätt, om den inte är det får man upp ett felmeddelande som säger att man har en ogiltig text-fil som inte följer CSV-standard (har jag för mig, sitter inte vid min dator just nu).
Problemet uppstår som sagt i steget efter, när adressboken har börjat läsa filen men vägrar tillåta mig att trycka på OK ifall jag sätter ut posterna på det sättet jag vill ha det (att förnamn är märkt som förnamn och inte telefonnummer).

Kolla fjärde inlägget i denna tråd: http://www.99.se/mac-os-x-server/21725-central-server-baserad-adressbok.html?highlight=vcard

Där finns en länk till vCard-standarden, om du formaterar din textfil på det viset istället så kanske det är lättare att importera.

Kanske teckenkodningen är fel i filen du försöker importera också, prova med något annat?

Ett exempel på vCard-formatet finns i denna tråd:
http://www.99.se/mantaray-mac/89835-exportera-adresskort.html

1
Bevaka tråden