Jaha, är det dags kanske?

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej hej! hehe...

Jag har alltid avskytt macar, av den enkla anledningen att det var så det skulle vara för en tonårssnubbe som skulle vara en ball nörd, tja, you know the story...

Efter 10 års fifflande med operativssystemsbyte en gång om året, Linux -> Win -> Linux -> Win så var jag hemma hos en vän (illm här på 99an) som hade en Mac, en Titanium Powerbook så blev jag inte direkt såld kanske, men jag tyckte det var smidigt, och jag antar att jag var sugen på något nytt efter att min laptop gått åt helvete på en fest. En idiot hade nämligen däckat i en fåtölj och ställt fåtöljen på datorn, så skärmen var helt fucked. dock fungerade datorn...

Så eftersom jag fifflat så mycket med Operativ fram och tillbaka så visste jag från början att jag avskydde Windows (Who doesn't?) och tyckte det var jobbigt med Linux o grafiska program och Webdesignprogram osv. Så vintern 2005 köpte jag en iMac G5, som hade ett fel, skickade tillbaks den och fick den purfärska Intel-Macen, jag var helt och hållet överlycklig. Den bästa datorn jag någonsin hade suttit vid. Så efter det har det inte varit någon tvekan om att det är Mac som gäller för min del.

Jag jobbar mycket med Photoshop och knåpar en del PHP.

Det var datordelen.

Jag som person är en hippie-punkare (har jag fått höra) med ett ruskigt musik och filmintresse, och blandar man ihop det till musikaler så blir jag också glad, speciellt Sound Of Music (hör och häpna).
Jag är väldigt politiskt intresserad som säkert en och annan här har fått erfara, och då är det Anarkism och Socialism som ligger mig varmast om hjärtat. Inte på något sätt individualistisk Anarkism, utan mer en social sådan.
Jag älskar att diskutera saker och tycker att det är väldigt utvecklande, något som också ligger mig varmt om hjärtat. Jag vill göra så mycket jag kan innan jag förpestat denna planeten tillräckligt, hehe.

I det politiska är jag vegan och har varit det i 7½ år och anser att människan beter sig som svin jäntemot allt vad djur och industri heter och hamnar ofta i diskussioner angående detta, dock ingenting jag har någon önskan om att prata om här.

Just nu bor jag i Oslo för att jobba ihop en jävla massa stålar så att jag kan köpa ett ställe på landet där jag kan bygga en fet hemmabio och en liten studio och odla min egen mat och helt sonika ta hand om mig själv och mina medmänniskor som kommer att följa med. Och iom det så har jag hittat ett sätt som jag tycker är underbart, vilket är earthships ( http://www.earthship.net/ ). En teknik som gör att även fattiga människor kan få ett ställe att bo på för halva priset av att bygga ett nytt modernt hus. Dessutom är de mycket snyggare.

I övrigt är jag ganska glad och nöjd numera, och hoppas på att få jobbet som datorsupporter här i Oslo. Bra betalt som tusan, så det är att rekommendera för dem som vill tjäna snabba pengar.

Ni har säkert sett mig någonstans där ute, och om ni tycker att jag är bitsk och hård och dryg så är det bara en väldigt sarkastisk fasad, så var inte oroliga. Hehe.

Tja, det var väl det kanske?
(varför känns det här som en CV-presentation?)

Peace out
Jonas

Och är det inte dags att skriva en presentation lagom till sitt 600ade inlägg här på forumet? Haha.

Får väl önska dig välkommen till 99.se då RockyMontana.

Haha, tack så mycket.
Jag väntade mig nästa ett "välkommen till den ljusa sidan"...
Tycker jag ser det hela tiden i den här kategorin, hehe

Schysst och snyggt husbygge. Har du tänkt bygga något sådant? Vad ligger en budget på för ett sådant hus? Låter som ett riktigt bra initiativ.

Jag tänker bygga flera stycken...
Först och främst till mig själv, och sedan till folket som kommer att vara på stället, blir kanske tre-fyra stycken små men naggande goda jordskepp (som man visst ska säga på svenska).
Tja, det kanske går på en 40-45 000 sammanlagt med allt ingående.
Sen kan man lätt använda återvinningsmaterial till olika delar, och då kan man få det ännu billigare...
Återvinning is the shit!

1
Bevaka tråden