Belysning i mbp-tangentbord fungerar inte

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Lyckades igår med dundermisstaget att välta ut ett glas juice över min macbook pro. Hade dock tur och lyckades genom nån sorts slowmotionräddning styra glaset så det endast kom jättelite juice på datorn. Det som kom i datorn kom precis runt av/på-sättningsknappen samt över "eject" tangenten och ner i övre delen på den högra högtalaren.

Jag vände datorn upp och ner så att juicen rann tillbaka den väg den kom in, sen ställde jag den upp och ner och lät den torka. Jag trodde att allt var bra och att jag lyckades rädda den, men idag till min stora fasa så märkte jag att bakgrundsbelysningen inte fungerar som den ska längre.

Den lyser bara som den ska i "mitten" av tangentbordet och knappt något alls i sidorna. Även sensorn som styr lamporna i tangentbordet verkar ha fått lite stryk då den inte riktigt hänger med än.

Allt annat verkar dock ha klarat sig, högtalaren fungerar, knapparna funkar och skärmen funkar, det enda jag har märkt än är att det inte lyser som det ska.

Snälla säg att någon har nåt tips på vad jag ska göra, kan det hjälpa om jag tar loss tangenterna och gör rent? kan man ens ta bort tangenterna utan att förstöra dom? kommer man åt sensorn utan att öppna hela datorn?

Och sist men inte minst, vad kan det kosta att lämna in den och få det vid gjort? jag menar halva grejen med macbook pron är ju att tangentbordet lyser

Blev ett långt inlägg, tack till er som orkar läsa hela.

/En som aldrig kommer att ha vätska nära sin dator igen

Senast redigerat 2007-08-19 19:04

För er som undrar hur det gick: Ingen vätska hade runnit in i själva datorn, utan endast ner i tangentbordet och slått ut belysningen. Killarna på macsupport bytte tangentbord och nu fungerar allt som det ska igen.

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2007-08-29 20:39

Hur mycket fick du betala för det?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2007-08-30 14:13

Jag har samma problem, så fick du betala något och hur gick du tillväga?

Jag lämnade in den på macsupport i Lund. Berättade vad som hade hänt osv, deras tekniker fick öppna datorn för att kolla så ingen vätska runnit in i datorn och förstört fler komponenter som jag inte märkt. Kan ju vara klurigt det där med vätska i datorn. Sen konstaterade dom att där inte hade kommit in juice i något annat än tangentbordet och att det hade slagit ut sensorn + belysningen. Dom bytte tangentbordet och nu funkar allt som det ska. 1806kr kostade kalaset.
875+moms / påbörjad arbetstimme + tangentbordet.

Har inte fått klarhet i hur detta påverkar min garanti än, utan ska snacka med teknikern på måndag. Vad jag har förstått så kan datortillverkare i allmänhet vara kinkiga med garantin om där visar sig vara vätska i datorn. Hade ju varit fint om han kunde skriva ett intyg som visar att där inte fanns någon vätska i själva datorn, utan endast i tgb bordet.

Jag vet inte om det finns billigare ställen man kan få apple produkter lagade (köpte från applestore), jag ville bara ha den lagad så fort som möjligt och av någon certifierad tekniker vars arbete inte påverkar min garanti (datorn är bara drygt 1 mån gammal)

Läste även om någon som bställde ett tangentbord själv och sen bytade det. lycka till

1
Bevaka tråden