• Medlem
  • International user
  • 2007-08-01 00:40

Hade en mindre trevlig gigg-upplevelse i helgen. Jag skulle för första gången använda laptopen live hade jag tänkt, vilket om möjligt var lite oförberett. Den skulle användas enbart till att ladda samples i Kontakt.

Jag körde kontakt i ett program som heter Rax 2, där som AU-plugg. Anledningen var att jag skulle kunna lägga upp en setlista med olika samplingar.

Det funkade bra fram till genrepet då plötsligt den började spraka och klippa toner hejvilt. CPU-mätaren reagerade så att den toppade upp i 100% nån millesekund för att sedan gå ner igen, flera gånger i rad, gärna när det var mycket release-samplingar som skulle laddas.

Jag försökte köra Kontakt fristående utan framgång. Plötsligt oförklarligt började det funka igen. Sen funkar det perfekt och plötsligt börjar det trassla igen.

Jag hittade en inställning i Kontakt som hette "CPU Overload Protection" som jag satte till Disable för att den åtminståne inte skulle klippa av samplingarna när CPUn spikade.

Min konfiguration var att jag körde samplingarna från interna hårddisken (där även systemet ligger). Detta må vara dumt, men jag tyckte att det inte borde spela nån roll eftersom den totala datamängden för alla olika samplingar (som inte ens användes samtidigt) var 130 megabyte.

Jag letade även efter att stänga av DFD och ladda in hela skiten i RAM-minnet, men jag lyckades inte stänga av det vilket är lite irrterande.

Trots allt fungerade datorn som den skulle under den faktiska spelningen om jag drog ner volymen då och då och hamrade hejvilt över keyboarden för att ladda in samplingarna i minnet , vilket jag helst slipper i fortsättningen. Det var en rysare.

Med detta inlägg är en textfil med samtliga processer som var igång. Nätverket var helt avstängt, inklusive airport.

Är det någon som varit med om detta förut? Är det någon som ser någon process som kan vara potentiellt skyldig till det inträffade? Alla idéer är till hjälp, jag slipper helst köpa en hårdvarukeyboard bara för att detta har hänt.

/Andreas