Gah! Hittar inte felet, CSS. Bloggen hamnar fel.

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vet inte om det är rätt att dra problem angående explorer i ett mac-forum men jag gör ett försök! Har frågat på två andra forum men ingen har svarat så kollar om det finns nån här som kanske har lust att hjälpa mig!

Om ni kollar på denna sida:

http://jaktlust.se

Så hoppas jag det ser bra ut....de flesta webbläsare jag testat, safari, FF, IE7.0 tex så ser det ut som det ska. Men i IE6.0 så hamnar bloggen långt ner på sidan, så här:

http://i41.photobucket.com/albums/e251/blopp/543e9769.jpg

Jag har ingen aning om vad felet är, är det nån som kan hjälpa mig tro?

Css:en finns här:
http://jaktlust.se/style.css

och HTML-koden här:
http://www.aspsidan.se/code/?c=7656

MVH Charlotta

Mitt tips är att använda tabeller till att rama in divarna med istället för att försöka bygga allt med divar. IE 6 är i princip omöjlig när det gäller att bygga layout med divar. Onödigt att slösa tid på att försöka lösa det när du i slutändan ändå inte kommer lösa det med endbart divar.

  • Medlem
  • Bollnäs
  • 2007-08-01 09:36

Du har satt båda spalterna till procentuella bredder, samtidigt som du satt #content till 740px. Sätt fasta pixelbredder även på spalterna, och se till att bilden är tillräckligt smal för att passa i spalten inklusive marginaler och ramlinje. Just nu är bilden bredare än spalten vilket gör att den halkar ner under #sidebar i IE6.

I och med att du har en float på spalterna och marginaler under 20px på innehållet så får du problem med box-model-renderingen i IE6 också. Den avrundar marginaler i float-objekt uppåt till ca 17px om värdet är lägre. Kan också vara en orsak att det spökar. Gör felsökning genom att radera ett block-level element åt gången för att se vilken som tar för mycket plats. Börja överst och gå nedåt i hierarkien. Nollställ alla marginaler och sätt fasta breddvärden i pixlar med en kontrasterande bakgrundsfärg för att se hur mycket plats varje block tar.

Felsökning är inte kul, men man lär sig mycket på det.

Jag tycker också att du borde vara lite mer återhållsam med lagren. Nu har du en jädra massa lager som bara finns och inte används till något. Blir lätt rörigt i både kod och layout då. Du har till exemple tre som heter div#entry-8.entry, div.entry-content och div.entry-body. Där borde du kunna klara dig med den första om du vill ha länkar till varje artikel osv. Finns fler "onödiga" lager också. Bara ett tips.

Som ett svar på idén att använda tabeller för att positionera lagren så tycker jag inte alls att man ska göra det. Hela poängen går förlorad med att använda CSS (möjlighet att göra en ny/uppdterad form på befintlig kod) så fall inte i den fälllan.

Vet man bara hur webbläsarna beter sig, vilka buggar och styrkor de har och att man håller kod och CSS avskalad samtidigt som man planerar strukturen på sajten och formen innan man börjar så är det inga problem att få en sajt att fungera plattformsoberoende och se likadan ut överallt.

Tack så hemskt mycket Kalle för ditt svar. Jag ska göra som du säger och se om jag får ordning på det! Är lite svårt när man inte vet i vilken ände man ska börja men nu fick jag värdefulla tips så det tackar jag för!

1
Bevaka tråden