Välja kompatibla DVD-R skivor

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vilket är det märke på DVD-R som man ska köpa?

http://www.videohelp.com/dvdmedia listar man Maxells skivor som de mest kompatibla på spelarna, lär då kunna spelas på 61 spelare och enbart 1 som inte klarar deras skivor:

Plays on 61 DVD Players
Plays not on 1 DVD Players
Burn Reliability is Good
DVD Reliability is Good
PC Reliability is Good
Console Reliability is Good

Liten fråga: Finns det skivor av typ "noname" som egentligen är identiska med Maxells eller som är likvärdiga? Jag är i behov av ett 100-pack, behöver bränna 40-50 skivor närmsta tiden. Har inget behov av att kunna trycka etiketter så dom kan gärna vara enklare men pålitliga på MÅNGA spelare. Skivorna är till för ett gäng konfirmander ( som minne från konfirmationstiden ) så gissningsvis är det en massa olika spelare som allt måste fungera på.

Kommer att bränna dom på följande två macar:

iMac, G5 2 GHz
Powermac, Dual G5 2x1,8 Ghz

Ska jag titta efter skivor som bara är till för 4X hastigheten eller är det någon vits med att hellre välja skivor som klarar 16X hastigheten - har för mig att macarna förr i tiden hade ett lite speciellt beroende av att skivorna verkligen enbart var för 4X hastigheten... gissningsvis har det hänt en del sedan dess.

Var köper man skivor med ett bra pris?

Har du tips om websiter inom EU som håller bra men låga priser på DVD-R skivor så berätta gärna, tack. OM det finns skivor som man bör undvika så kanske det är ett värdefullt tips för fler än mig.

Olle

http://www.discsonline.se/

100-pack TDK för 299 kr
100-pack Maxell för 356 kr

http://se.wesellcd.dk

Vad har hänt med DiscsOnline? Det går inte att få upp svenska priser längre.

Förresten, vad har ni för erfarenheter av märken och mediakoder? Jag har kollat den här:

http://www.digitalfaq.com/media/dvdmedia.htm

Enligt den och efter vad jag hört så skall man strunta i märken men titta på mediakoden i stället, men jag är inte säker på att mediakoderna är så pålitliga. Visst, min bunt AN31 ("white top") var verkligen "pathetic garbage media", och Princo är lite havskassa men bättre än AN31, men jag undrar om de billiga MCC-skivor jag köpte från wesellcd eller discsonline verkligen är första klassens media. Kan man lita på mediakoden?

1
Bevaka tråden