Alternativ till iStockphoto?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

iStockphoto är en av de större aktörerna på nätet när det gäller försäljning av royalty-fria bilder, men det finns förstås en uppsjö. Är det någon som har tips på bra sådana sajter, gärna europeiska med en lite mer europeisk känsla i bilderna (eller varför inte skandinavisk till och med)? Vilka handlar ni ifrån? (Och vad är den rätta svenska termen för "stock photos"?)

  • Medlem
  • Harestad
  • 2007-06-26 18:37

Stock.XCHNG är en sajt som jag hängde på jämt när jag pluggade media på gymnasiet. Det är bilder som till 90% är gratis att ladda hem. Användare laddar själva upp foton och skriver vilka villkor som krävs för att få använda bilden. Oftast handlar det bara om att man talar om vad det är man ska ha den till. Bildernas kvalitet varierar, men för att vara en gratissajt så tycker jag att dem är väldigt schyssta!

Surfa direkt till:
http://www.sxc.hu

P.S. De har dessutom en "betalsida" som man får träffar på även när man söker bland gratisbilderna:
http://www.stockxpert.com/

Sedan hur man översätter Stock Photos vet jag inte, men kanske "lagerbilder", typ massproducerade bilder samlade på ett ställe

Tack för tipset, jag ska kolla in det.

Gratis är ju trevligt, men jag har inga problem att betala lite för bilderna så länge de håller hög kvalité och är fria att använda. iStockphoto tar inte många kronor om man bara ska ha bilderna i låg upplösning på webben.

Arkivbilder är väl den svenska benämningen?

Finns en bildbyrå med royaltyfria bilder vid namn Sheep. Har dock själv ingen erfarenhet av den.
http://www.sheep.se/

1
Bevaka tråden