Safari krashar konstant.

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • International user
  • 2007-06-17 11:58

Rubriken skulle bli 3 meter lång om jag skulle göra den tydligare.

Hur som helst. Jag är en av miljoner som laddade ner Safari 3 så fort den dök upp på apples sida men jag verkar vara en av de få som har fått "stora" problem efter avinstallationen av safari 3. (med avinstalleraren som följde med installationen)

Innan installation av safari 3 så tror jag inte jag lyckats få safari krasha 1 enda gång.
Den ville inte leka alls med min maskin så jag avinstallera den 10 minuter efter jag installera den. Tillbaka till version 2. Nu känns safari 2 lika buggig som 3'an gjorde och jag fattar inte varför. Surfar till de sidorna jag "alltid" har surfat till i "tab läge" (öppnar flera sidor samtidigt)

För att göra nån typ av felsökning så rabblar jag upp sidorna jag öppnar samtidigt och "förhoppningsvis" så finns det nån på forumet som går in på "samma" sidor och upplever samma problem (den bara stänger av sig själv)

Sidorna:

99.se/mac
FCPUG.se
Apple.com
Discreet.com
Vfxtalk.com
Fxguide.com
Sweclockers.se
Aftonbladet.se

Vet inte om det är nån kod på dessa sidor som gör att safari bara lägger av (gjorde inte det innan installationen av safari 3 betan) men det kanske har kommit nån ny kod på sidorna under samma tid som installationen av S.v3 (?)

Onödig info kanske.
Maskinen jag sitter på är en Macpro 2,66ghz 3gb ram, 1900XT, Decklink HD pro Duallink, Dubbla 23" ACD och en ref monitor. Senaste OS'et (10.4.9) installerat.
Nått kanske krockar nånstans?

Jag har ingen hjälp att komma med, men jag är glad att jag inte testat Safari 3 ännu, utan inväntade folks rapporter först. Det stod ganska fort klart att det var rätt buggigt.

Har du använt någon Safari-hack av något slag? Det verkar ha varit extra problem för de som körde Safari-hack och installerade Safari 3.

Jag hade problem med 99:an (och gissningsvis andra Vbulletin-sidor) på min gamla kub. Kunde dock konstatera att det verkade hänga ihop med tillägget PithHelmet och när det var borttaget så försvann problemen. Det märkliga var dock att jag inte hade några problem med PithHelmet på min Macbook, eller Powerbooken innan dess.

Om du inte kör PithHelmet kanske du använder något annat Safaritillägg som bygger på SIMBL?

Vad gäller Safari 3 funkar det fint här, på Macbooken. Några enstaka krascher, men långt mer stabilt än jag förväntat mig av en beta. Såg dock till att plocka bort SIMBL och alla tillägg innan jag körde i gång. Inquisitor fick dock vara kvar och har inte lett till några problem.

  • Medlem
  • International user
  • 2007-06-17 13:08

Har en helt ren (eller kanske inte lägre) safari 2 installation. Safari 3 kanske inte tog bort allt som hade med den versionen att göra. Lämnade lite "slam" efter sig och det kanske är det som orsakar mina problem. Hade en "ren" safari 2 innan jag installera 3'an också.

Visserligen vet jag inte riktigt vad "safari hack" är för nått men jag tror inte flip4mac wmv, divx - safari webspelarna (?) klassas som hack? Men jag har inte nån sida jag launchar varje gång som sätter igång en sådana strömmar.

Jag var tvungen att ta bort "hack" som låg i denna mapp /Bibliotek/InputManagers/ för att inte Safari3 skulle krascha. Nu fungerar den som en dröm på PB G4 867 MHz.

Behöver du återställa Safari2 kan du först testa med att köra Combo Update 10.4.9. Hjälper det inte måste du köra installationsskivan med 10.4 och sedan Combo Update.

  • Medlem
  • S.Sandby
  • 2007-06-17 17:18
Ursprungligen av morgan_a:

Behöver du återställa Safari2 kan du först testa med att köra Combo Update 10.4.9. Hjälper det inte måste du köra installationsskivan med 10.4 och sedan Combo Update.

Men för att gå tillbaka till Safari behöver man bara använda avinstalleraren som följde med .dmg-filen, eller har jag missat något?

En buggig Safari beror ofta på tillägg, men kan också sökas i plistfiler eller cache. En rensning av dessa ska så klart kunna garantera en smärtfri Safari med rika upplevelser. Jag har inte haft en enda krasch i betan.

Det följde ju med en avinstallerare till Safari 3, använder du den så har du Safari 2 igen.
Låg i samma paket som installeraren. Har du inte kvar den så dra ner 3:an igen.

Har kört 3:an sedan den kom och inte haft minsta bekymmer, märker dock inte av att den skulle vara bättre än 2:an på något vis, jo möjligen att man kan spela på ATG nu..

Edit:
Läste galet, ser att du kör 2:an igen.

Installera om 2:an igen med hjälp av programmet Pacifist som finns att hämta på Versiontracker.

1
Bevaka tråden