Tidningen M3 sätter Mac Classic på plats 72 i topp 100 lista över coolaste prylarna

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tidningen M3 har i det nummer som damp ned idag en lista över de 100 coolaste prylarna någonsin. Vann gjorde rättvist Commodore 64 som sålde ca 22 miljoner (bäst säljande enligt Guiness rekordbok) exemplar och "präglade en hel generation svenskar, fostrade programmerare och lade grunden till såväl demokultur och hacking som framgångsrika spelutvecklingsföretag".

Några datorer till finns med, på plats 28 Amiga 500 och 29 Atari 520ST.

På plats 72 återfinns "niotums-klassikern" som "länge var sinnebilden för hur en Apple-dator såg ut. På plats 84 finns Apple iBook "revolutionerande design" och "webbdesignerns bästa statusmarkör". "Inte snabbast och lättast - men vitast".

På plats 10 hittar vi Aplles högsta placering, självklart Ipod! "Presenterades 23 oktober 2001 och resten är teknik- och marknadsföringshistoria".

Apple II fick inte vara med, trots att den gjorde att Apple ett tag hade världens tredje bäst säljande hemdator (efter Radioshack och Commodores modeller) men däremot knep Sinclair ZX Spectrum den 98:E platsen.

Tycker inte Classic var särskilt cool, på tok för långsam för sin tid och maximalt minne på 4 MB. Då var den äldre SE/30 betydligt coolare.

Jo, håller med, men det var nog mer designen de tänkte på än prestandan. Classic var förmodligen vanligare.

Menar dom inte ur-macen som såsom varande klassisk? Alltså macintosh från 128K fram till Classic II har ju alla i princip samma utseende och kan väl allihop klassificeras som "classic".

Det kanske dom borde ha menat, men nu har nog inte M3-gänget stenkoll på Mac

1
Bevaka tråden