Skapa en Macbaserad telefonväxel med Asterisk

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag är nybörjare på VOIP och Mac-baserade PBX:er så något proffs får rycka in!

http://www.asterisk.org/ ser jag att man kan installera en komplett "telefonväxel" som går att koppla mot Open Directory.

Hittade även denna guide: http://www.asterisk.org/

Vad jag inte förstår är hur man ansluter "telefonlinjen" som krävs för att ringa till mobiltelefoner, vanliga telefoner osv. Jag måste fortfarande ha ett nummer-abonnemang hos Telia, right?

Vilken hårdvara passar bäst för att ansluta i en Xserve?

Alla tips och kommentarer välkomna!

Asterisk kan nå andra telefoner på flera sätt. Antingen genom ett ISDN-kort från Digium (http://www.digium.com/) eller genom att skaffa en SIP-trunk från t.ex. Tele2.

Eftersom ISDN kommer att läggas ner så småningom så verkar ju någon annan typ av terminering vara att föredra. En SIP-trunk erbjuder helt enkelt översättningen från SIP-telefoni till det fasta telefonnätet. Jag är osäker på vilka övriga aktörer som finns.

Asterisk är bra och mycket beprövad, men ett mer intressant projekt med lite modernare kodbas finns på http://www.freeswitch.org . Den ska också rulla på Mac, men kräver säkert mer manuellt arbete eftersom administrationsgränssnitten inte alls är lika utvecklade.

Tufft med SIP-trunken från Tele2. Någon som har koll på priser per "linje/telefonnummer"?

Hade ju varit lite ballt att köra Asterisk mot mac.se:s kommande Open Directory och inkludera telefoni i tjänsten

Jag skulle ändå slå ett slag för FreeSwitch som innehåller en modul för LDAP som med lite tweakning säkert skulle trivas utmärkt med OpenDirectory också.

FreeSwitch är nyare, snabbare och innehåller mindre fulhack än Asterisk. Det förväntas nå första skarp version i slutet av sommaren.

  • Medlem
  • Sollentuna
  • 2007-06-13 19:04

Kan detta vara något som passar in på dina önskemål?

Se bara upp med iChat och IP telefontrafik. De använder sig av samma port nr. Jag hoppas att iChat som nu (i Tiger versionen) är delvis SIP kompatibelt blir 100% SIP kompatibelt (i Leopard versionen). Då försvinner detta problem.

Senast redigerat 2007-06-13 21:38
  • Medlem
  • Sollentuna
  • 2007-06-13 22:04
Ursprungligen av Björnström:

Alla tips och kommentarer välkomna!

Eller så pratar du med Olle E Johansson...

1
Bevaka tråden