Badbollar trots mycket RAM

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2007-06-06 02:23

okej kom precis hem, från en kväll med grillat o bärs, så diverse stavfel kan härja här och där...

Saken är denna att jag installerade 2gb minne igår, 2 gb detektas men drar jag igång mail och tex. firefox samtidigt dyker badbollen upp?! ska de va så? känns jäkligt suspekt, 2gb minne känns inte ett skit bättre än 1gb....

Minnena är 2*1gb från corsair http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=333791

By the way
Min burk är en 20" iMac c2d.

http://123an.tjosan.se/mcdonalds.html

Senast redigerat 2007-06-06 02:36

Gissar att det är hårddisken du sitter och får vänta på.
Minnes mängden påverkar hur mycket du kan ha igång innan du går in i "sirap-väggen", dvs. då programmen börjar skriva sitt arbetsminne till hårddisken istället för till RAM.

Det kan vara så att jag hart glömt hur det var förr, men ett nystartat OS X 10.4 är exceptionellt segt på att starta flera program samtidigt, särskilt de som har någon form av nätkontakt.
Startar jag t.ex endast Skype så är starttiden acceptabel, men klickar jag igång Skype, Safari och Mail samtidigt så får jag vänta ett bra tag innan alla är uppe och kontaktbara.
Har jag däremot haft igång programmen en gång innan så är det helt ok. Jag har också 2GB RAM, men en skruttig 5400rpm 80GB HD (MBP).

I princip lika illa på min Mac Pro, så det är inte bara hårdvarans fel, det sitter nån lat programmerare i Cupertino som bär skulden för det här.

1
Bevaka tråden