Styrplatta "försvunnen" på iBook G4

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Sitter och ska installera tiger på en ibook g4 av sista modellen.
allt funkar som det ska, för utom att systemet inte hittar styrplattan??

och man vill ju inte vara tvungen att köra med extern mus jämt!
nån som har något tips?

/Martin

  • Medlem
  • Sundsvall
  • 2007-06-05 22:54

Kanske kontakten inte har pluggats in riktigt om någon öppnat datorn.

hej igen!
systemet hittade plattan efter omstart. dock så fick datorn kernel panic efter en stunds användande, och det verkar vara något tjall med HDn
provade att köra discwarrior på den men det fixade sig inte, antar att det är inlämning som gäller, eller har någon något annat bra tips??

Det ska mycket till för att sladden till styrplattan skall hoppa loss av sig själv - den sitter rejält hårt. Men den ska ju lossas när man byter hårddisk. Har du bytt hårddisk själv nyligen kan det ju vara något som inte kommit ordentligt på plats eller glappar. Annars är det nog som du säger själva hårddisken som håller på att paja.

www.ifixit.com har demonterings-/monteringsinstruktioner. Finns också många trådar här på 99mac om tips på bra hd, hur man gör osv. Sök förslagsvis på "ibook" och "hårddisk".

Den version av Tiger som skeppades separat i kartong saknar drivrutin för den styrplattan, så det är normalt att den inte fungerar. Man brukar, märkligt nog, få upp en dialogruta som ber en sätta i batterier i sin trådlösa mus. Plugga in valfritt usb-pekdon, installera och starta om, så kommer styrplattan att börja fungera när programuppdateraren fått göra sitt.

  • Medlem
  • Sundsvall
  • 2007-06-06 13:37

Låter helt klart som Samuel K har svaret om du inte varit och lekt bland kablarna.

det var den versionen av OSet som vi installerade på den. vi gjorde som du sa och då kom styrplattan igång igen.

tror bestämmt att han som äger datorn kommer lämna in datorn för byte av HD eller ev. sälja burken i befintligt skick, verkar lite för meckigt att byta själv!

tack för hjälpen i alla fall!

Att byta hårddisk tog ca två timmar för mig som kanske kan kallas normalhändig med skruvmejseln. Pilligt men det går. Att lämna in för byte lär kosta en tusenlapp.

1
Bevaka tråden