Think Different 2007 video

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Detta är en hemmagjord hyllningsvideo till Think Different reklamen. Tyckte den var snygg. Kraften i texten ger mig fortfarande rysningar

http://www.youtube.com/watch?v=gE857DJWX2w

-- Ett tips från http://www.99.se/tipsa/ --

Snyggt!

Här finns orginalet för er som inte sett den: http://www.youtube.com/watch?v=XUfH-BEBMoY

Den var ju väldigt bra gjord, men efter ett tag blev det lite tröttsamt att bara se texten hur snygg den än var.

 • Medlem
 • Järfälla
 • 2007-06-03 19:42

mmm, påminner lite om Hitler!

"People who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do!"

Ursprungligen av zulee:

mmm, påminner lite om Hitler!

"People who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do!"

http://pulsar.esm.psu.edu/Faculty/Gray/graphics/movies/thinkdifferent2.mov

Synd på upplösningen bara...

 • Medlem
 • Lund
 • 2007-06-03 22:03

Har inte sett tidigare.. snyggt..

 • Medlem
 • Kungsbacka
 • 2007-06-03 22:55

Riktigt riktigt stilig tycker jag, riktigt riktigt! Underbart jobb med den!

 • Medlem
 • International user
 • 2007-06-04 02:22

Både originalet och den här nya versionen är helt fantastiska, men måste faktiskt erkänna att jag blir lite besviken när man kommer till slutet och ser Apple-loggan.. Apple gör väldigt bra produkter, jag älskar min MacBook, men att på något sätt försöka sätta ett likhetstecken mellan människor som Ghandi, Winston Churchill och Martin Luther King och ett företag som i slutändan har som sitt främsta intresse att tjäna pengar..? Dunno... Känns fel. Apple har många nya idéer och de tillverkar många bra produkter, men hur gärna alla fanboys vill (jag inkluderat) så kommer de aldrig förändra världen på ett sätt som faktiskt betyder nåt.

Nu lite off topic, fast halvt relaterat (och jag kommer bli flame:ad för det här). Häromdan kollade jag på ett av klippen från All Things Digital där Jobs & Gates blev intervjuade. Någonstans mitt i dyker frasen "...both of you will go down in history books..." och jag börjar fundera lite. Steve Jobs är en duktig ledare, och en otrolig talare, men vad har han egentligen gjort för att förtjäna en plats bland kungar, presidenter och revolutionärer? Okej, det kanske inte var en sådan historiebok de menade, ta en ekonomibok då. iPoden har tagit världen med storm och Apple har gjort en helvändning. Är det något unikt som gör det speciellt viktigt att komma ihåg? Sånt här händer väldigt ofta, titta på Nokia och Ericsson som båda har haft sina storhetstider i mobilvärlden. Apple är inget undantag, något som har hänt för första gången på evigheter, det är bara ett av alla andra (Google?) företag. Har en känsla av att hamnar Jobs i en historiebok kommer det nog bara vara som en fotnot att han var konkurrent till Gates...

Jag tror att det jag försöker komma till i slutändan är att folk verkar ha en lite.. snedvriden.. bild av Jobs och Apple. I slutändan är både Jobs och Apples intresse att tjäna pengar och allt de har gjort hittills har varit att bättra på deras chanser att tjäna mer pengar. All hype, allt hemlighetsmakeri, alla småsaker (doften på datorer etc) är bara där för att emotionellt binda folk vid företaget så att de köper fler produkter. Och visst gör de ett väldigt bra jobb..

Shandar, du fokuserar för mycket på vad de har gjort på sistone. Gå tillbaka till vad som hände runt 1984 (d.v.s. innan du var född) så förstår du hur de har förändrat världen.

Shandar: förstår vad du är ute efter - men tycker din argumentation är svag och saknar en tydlig röd tråd. Ex. Varför skulle Jobs vara en fotnot till Gates? På vilka grunder - att han har tjänat mindre pengar, innoverat mindre, inspirerat mindre eller vadå? I en historiebok kan man inte beskriva den ena utan att beskriva den andra. Båda brinner för mer eller mindre samma sak - men är olika och brinner på olika sätt

Snedvriden bild av Apple o Jobs? Varför då? Det är nog en av få företag/kulturer i världen som har lyckats skapa en tydlig "känsla" och "rörelse" som är fokuserat på sig själv. Apple och Jobs har aldrig sagt att dom skall frälsa världen - men dom försöker inspirera - och dom lyckas. Visst - ibland kan Apple framstå som arrogant. Men - dom har trots allt förändrat världen - utan att komma in i en diskussion om Xerox etc - men Apple var det företag som kommercialiserade ett grafisk gränssnitt/dagens interaktionsparadigm och DET är väl att förändra.

Med OSX har dom ytterligare höjt ribban - om än inte förändrat lika mycket som 84 (inspirerat MS). Den frågan kom ju under intervjun - och jag tycker båda svarar på ett bra sätt. Vi har ju faktiskt ett inlärt beteende. Det är antagligen inter rimligt att "multi-touch" och 3D skall ersätta allt. Det finns ju en effektivitet och användbarhet i dagens (84)GUI.

1
Bevaka tråden