Illustratorfiler kraschar över nätverket

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vi kör Illustrator 10 och OSX på en av burkarna här på jobbet. Problemet är att filerna (EPS) kraschar titt som tätt när vi sparar ner dem till servern (OSX). Filerna finns kvar, de har rätt filstorlek, man kan se en förhandsvisning av dem i Illustrator, men när man öppar filerna är de blanka. Det har (hittills) inte skett om man sparar filerna lokalt.

Klarar inte Illustrator 10 att spara filer över nätverk? Nå'n mer som haft samma problem?

  • Oregistrerad
  • 2003-04-17 10:06

Vi har en windows 2000 server här och när vi sparar illustrator 10 filer till den så blir de filerna låsta. Blir stört omöjligt att komma åt dem från macen. Sparas också en massa tmp-filer från illustrator i samma mapp.
Vi hade samma problem när vi körde servern på nt-4.

Andreas, ditt problem löses genom att uppgradera till Illustrator 10.0.3, som kan beställas kostnadsfritt från Adobes kundtjänst.

Kaspar, en uppgradering kan möjligen hjälpa dig, men det låter som om det är ett problem relaterat till ert nätverk.

  • Oregistrerad
  • 2003-04-18 10:56

Fast 10.0.3 finns enligt adobe.com inte för svensk illustrator 10.
Så det hjälper inte mig tyvärr?

Citat:

Skrevs ursprungligen av Richard Rönnbäck
Kaspar, en uppgradering kan möjligen hjälpa dig, men det låter som om det är ett problem relaterat till ert nätverk.

Fast det konstiga är att vi inte har problem med NÅGRA andra program. Vi kör bl.a. Photoshop, Quark, InDesign och Illustrator 9. Illustrator 9 krånglar alltså inte, bara 10:an. Tilläggas bör väl att Illustrator 10 bara körs på en maskin som kör OSX, 9orna ligger på maskiner som kör 9.2.2.

Jag JOBBAR på Adobe

Illustrator 10.0.3 svensk kan beställas från kundtjänst, men inte laddas ner

  • Oregistrerad
  • 2003-04-18 20:25

Vore intressant att få reda på varför adobe har en sådan policy när det gäller en uppgradering. Att den kan beställas men inte laddas ned? Det är ju ett tag sedan 10.0.3 kom och det är ju många som väntar på att den skall släppas för svensk version.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Andreas Norén
Vore intressant att få reda på varför adobe har en sådan policy när det gäller en uppgradering. Att den kan beställas men inte laddas ned?

Det har att göra med att arbetet för att testa s.k. "patchers" är komplicerat och tidsödande eftersom antalet konfigurationer kan vara så stort. Det man får när man beställer en 10.0.3-skiva är alltså en komplett installationsskiva, ingen uppgradering i vanlig bemärkelse.

Det är som sagt kostnadsfritt, så förhoppningsvis är det inte så stor olägenhet att ringa ett telefonsamtal.

1
Bevaka tråden